17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Oliva treballa amb la Conselleria per crear una Xarxa Social d’Habitatge

– La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament d’Oliva estudien fórmules per a millorar l’accés a l’habitatge en el municipi

– Responsables de EVha es reuneixen amb la regidor d’Igualtat i Diversitat

– El consistori està interessat a crear una Xarxa Social d’Habitatge

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), i l’Ajuntament d’Oliva estudien fórmules per a millorar l’accés a l’habitatge en el municipi.

En la reunió han participat la subdirectora de Gestió de EVha, Pura Peris, la subdirectora d’Intervenció Social de l’entitat, Helena Ferrando, i la regidor d’Igualtat i Diversitat d’Oliva, Anna Mena.

Des de l’Ajuntament d’Oliva s’està estudiant la possibilitat de crear una Xarxa Social d’Habitatge, en la qual faça d’intermediari entre propietaris d’habitatges desocupats i famílies registrades en el llistat de demandants d’habitatge del municipi.

El consistori ha fet un llistat d’habitatges privats que actualment estan desocupades amb la intenció de contactar amb els seus amos i oferir-los la possibilitat de participar.

Per a això, estan elaborant les bases reguladores de la xarxa, que pretén ser el marc regulador d’aqueixa xarxa i delimitar els drets i obligacions de propietaris i inquilins, així com la mediació de l’Ajuntament.

Les responsables de EVha han mostrat la seua satisfacció per una iniciativa que consideren molt interessant i que resoldria d’una manera eficaç i ràpida els problemes d’habitatge existents en el municipi.

Per a desenvolupar aquesta iniciativa, segons ha explicat Pura Peris, des de – EVha “els facilitarem informació relativa a baremacions de sol·licitants d’habitatge, adjudicacions, contractes, guia de convivència… perquè l’ajuntament compte amb un marc tècnic en què puga fer de mediador a través dels mecanismes de la Llei 2/2017, de 3 de febrer, per la funció social de l’habitatge de la Comunitat Valenciana”.

Es tracta d’una norma que aposta per un model avançat de descentralització en les polítiques d’habitatge, tractant d’incentivar que els municipis i altres ens locals participen activament d’aquestes polítiques.

En la reunió també s’ha tractat el tema del decret llei de tanteig i retracte recentment aprovat pel Consell, que permet als ajuntaments adquirir habitatges a través d’aquest mecanisme.

Així mateix, s’han tractat els casos de desnonaments que es produiran en breu en la localitat, amb l’objecte de preveure les solucions habitacionals possibles.

Articles relacionats