11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Oliva programa un ventall d’activitats per celebrar la Setmana de la Dona 

Amb motiu de la commemoració del 8 de març, del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament d’Oliva ha organitzat una completa Setmana de la Dona, adreçada a un públic infantil, adolescent i adult. Els actes commemoratius, organitzats per la regidories d’Igualtat, Esports, Educació i Participació Ciutadana, tindran lloc del 6 al 12 de març.

A continuació, detall dels actes programats:

DIMECRES 6

-11.30 h, en la carpa del parc de l’Estació, espectacle de dansa-teatre contra la violència de gènere ‘Bésame 2.0’, dirigida i interpretada per l’actriu i ballarina Pepa Cases. En aquesta ocasió, l’artista ens presentarà una versió adaptada al públic adolescent. L’obra, adreçada als alumnes dels instituts, estarà oberta al públic general.

-19.30 h, al Centre Polivalent, representació de l’obra ‘El meu home és un dimoni’, d’Almanac Teatre. Organitza l’àrea de Participació Ciutadana amb la col·laboració de l’Associació de les Ames de Casa Tyrius d’Oliva.

DIJOUS 7: DIA DEDICAT A L’ESPORT FEMENÍ

-De 10.00 h a 13.00 h, al Pavelló Municipal d’Esports, jornada pràctica i taula redona amb 5 esportistes professionals valencianes o instal·lades en la Comunitat Valenciana. Participaran els alumnes de 6é de Primària i 1r de l’ESO de tots els centres educatius d’Oliva. La part pràctica durarà aproximadament una hora i les esportistes mostraran part de les seues tècniques i exercicis que realitzen en entrenaments.

Les esportistes que participaran són Concha Montaner (atleta olímpica professional), Eva Coronado (nadadora paralímpica professional), Mónica Merenciano (judoka professional i paralímpica), Belén Esterlich (gimnasta professional), i Jane Saville (atleta professional i olímpica de marxa).

L’Ajuntament oferirà un esmorzar saludable per a tots els participants.

-De 16.30 h a 19.30 h, al complex esportiu municipal, es realitzarà la gimcana de les Escoles Esportives Municipals, en la que participaran 130 xiquets i xiquetes. Aquesta activitat va dirigida a xiquets i xiquetes d’entre 11 i 15 anys, categoria infantil i cadet, perquè és important que els menors participen i entenguen la commemoració del Dia de la Dona i la importància de la igualtat.

L’ajuntament obsequiarà a cada participant amb una camiseta commemorativa del dia de la dona.


DIVENDRES 8: DIA DE LA DONA

-12.00 h, Acte Institucional de l’Ajuntament d’Oliva, amb la lectura del Manifest del Dia de la Dona. Abans, a les 11.00 h, hi haurà xocolatada popular. Organitza la Regidoria d’Igualtat. La decoració de l’Ajuntament l’ha elaborada l’Associació de Teixidores de Sant Roc.


DISSABTE 9

-19.00 h, al Centre Polivalent, obra de teatre ‘Us convide a sopar’ a càrrec de Farfullit Teatre i sota la direcció de César Monzonís. Aquesta curiosa peça teatral, amb actrius amateurs d’Oliva, conta l’última voluntat del famós escriptor Manel Sabaté que era reunir a les seues viudes i a l’amant després de morir, però la sorpresa serà descobrir el frau d’home que tenien al costat. La història presenta la mancança de valor històric que han patit les dones tot i la seua capacitat, així com la seua opacitat al llarg del temps, sempre relegades en un segon pla davant dels homes. Entrada oberta i gratuïta.


DIMARTS 12

-De 18.30 h a 20.30 h, I JORNADA ESPORTIVA SOCIOEDUCATIVA al Centre Polivalent. La primera jornada estarà a càrrec de Lucia Carmona, gestora esportista especialitzada en esport i dona que ens proposarà un viatge pel cicle hormonal vital, incidint en el cicle menstrual. Carmona ens demostrarà que una adaptació de les fases de l’entrenament al moment hormonal de la dona no només disminueix els riscos de lesió sinó que pot incrementar el potencial de les esportistes.

La jornada estarà oberta a tota classe de públic.

Articles relacionats