18 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Oliva impulsa el patrimoni cultural i religiós com a promoció turística

– Oliva Turisme fa valdre el patrimoni artístic religiós amb el llançament de tres webs parroquials

El departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva ha posat en marxa la pàgina web de les parròquies Sant Francesc, Santa Maria i Sant Roc com a eina de promoció del patrimoni cultural i religiós d’Oliva.

Aquests nous portals, creats tant per a afavorir l’experiència i l’accés a la informació per als turistes com per a agilitar la comunicació entre les parròquies i els seus fidels, ofereixen molts serveis: faciliten la localització i promoció de visites als temples, el coneixement de la història de cada església o les característiques arquitectòniques dels edificis. També es pot trobar la informació de pastoral, horari de misses, notícies o pròxims esdeveniments.

L’objectiu d’aquestes pàgines és “concentrar les informacions, que fins al moment estaven molt disperses o no estaven”, ha subratllat el regidor de Turisme, Kino Calafat. D’altra banda, també ha explicat que les webs “naixen del creixent interés dels turistes i visitants per conéixer en profunditat la història de les nostres esglésies i la possibilitat de visitar-les”.

De moment, les pàgines web estan disponibles en valencià i en castellà, encara que estan preparades per a, en una següent fase, oferir la informació turística en anglés i francés. A més, els portals s’actualitzaran periòdicament, tant en gràfica com en contingut de qualitat, per a convertir-les en un referent cultural del municipi.

Un de cada tres turistes que visiten Oliva demostren el seu interés pel patrimoni cultural i, més concretament, per les esglésies o monuments de culte.

Per al responsable de l’àrea turística de l’Ajuntament, “el turisme cultural o patrimonial a Oliva és un complement perfecte a l’oferta turística de sol i platja”. A pesar que cada vegada hi ha major diversificació quant a les experiències turístiques, la nostra història i patrimoni s’han convertit, cada vegada més, en un element diferenciador i de desestacionalització respecte a altres destins.

https://www.parroquiasantamariaoliva.com
https://www.parroquiasantrocoliva.com
https://www.parroquiasantfrancescoliva.com

Articles relacionats