Oliva fia al turisme esportiu la lliuta contra la temporalitat

El turisme esportiu representa ja el 10 % del moviment turístic a Espanya, convertint-se ja en una tendència a l’alça que genera molts beneficis i ajuda a combatre l’estacionalitat. Oliva posseeix tots els recursos necessaris per a convertir-se en una destinació preferent del món de l’esport aprofitant el seu clima i la ubicació estratègica i la seua orografia i, per açò, Oliva Turisme va plantejar des del Consell Municipal de Turisme la creació d’Oliva Activa, una taula sectorial que serà l’encarregada de treballar i dinamitzar aquest sector tan important per a tot el sector turístic i l’economia local durant el 2019.
Cal assenyalar que Oliva és una destinació privilegiada per a la pràctica de tot tipus d’esports ja que tant els esports nàutics com els esports de naturalesa fan que al costat de les platges, la gastronomia i la cultura, la ciutat siga una destinació de qualitat per als turistes que la visiten.
En primer lloc, i respecte als esports nàutics, en aquest 2018 les platges d’Oliva han sigut l’escenari d’algunes de les competicions esportives més importants del panorama nacional i internacional com la Spain Kiteboarding League 2018, Copa d’Espanya de Strapless & Freestyle o el circuit mediterrani SUP-*Race. 
Aquestes competicions internacionals, que posicionen a Oliva en el panorama internacional, creen un efecte crida per a tots aquells amants dels esports nàutics ja que segons Nacho Tapia, gerent d’Oliva Surf, “practicar aquests esports és l’excusa perfecta per a viatjar a Oliva i per açò, aficionats de més de 20 nacionalitats, entre els quals es trobaven de tots els països europeus, Canadà, EUA i Mèxic, han vingut a Oliva a practicar esports aquàtics”.
La varietat de modalitats que es poden practicar en les platges d’Oliva fa que el perfil s’amplie i que la mitjana d’edat se situe entre els 6 als 70 anys. Cal ressaltar que quasi 10.000 turistes han practicat esports tan variats com el windsurf (1512), la vela lleugera (1010), motonàutica (400), Paddle surf (2010), kitesurf (250) i multiesports nàutics (4510).
A més, Tapia ha afegit que “l’esport és crucial per al desenvolupament sostenible i ecològic del turisme i Oliva és un enclavament perfecte per a la pràctica de tots aquests esports que generen un flux de visitants constants al llarg de tot l’any.
En segon lloc, i en relació als turistes que trien la pràctica dels esports de naturalesa, cal destacar que també l’entorn d’Oliva, i en general, tota la comarca de La Safor, ofereix unes possibilitats molt apreciades pel turisme nòrdic i centreeuropeu que vol practicar cicloturisme, senderisme, ciclisme de muntanya, geocatching o qualsevol tipus d’esport a l’aire lliure i en contacte amb la naturalesa.
En efecte, Domingo Rus, de l’empresa local Xtrem Tracks, ha afirmat que “pel seu relleu, Oliva és la meca del cicloturisme i per açò, tenim la possibilitat d’organitzar rutes molt variades adaptades a les possibilitats de cada esportista”. Segons Rus, ”el nostre entorn, per exemple, és un paradís per a la pràctica de la ‘mountain bike’ ja que aquesta zona està composta de valls i els seus cims estan considerats com els més abruptes d’Espanya, amb desnivells de gran importància, tant en pujada com en baixada”.
A més de tot açò, és important posar en valor l’aposta pel turisme esportiu que es realitza des d’Oliva Nova. La marxa Alberto Comptador, que enguany ha comptat amb més 1.000 participants de 22 nacionalitats diferents, les dues edicions del Mediterranean Equestrian Tour amb 1.000 cavalls i genets de 44 països, els campionats de golf amb més de 36.000 jugadors entre aficionats locals i escandinaus sobretot, les pretemporades o concentracions d’equips professionals de futbol internacional com el Bayern de Munich, el Dinamo de Kíev, el Borussia Dortmund, l’Steaua de Bucarest o les seleccions de Canadà i Mauritània, d’equips ciclistes professionals com l’Omega Pharma, Cofidis o el Saxo Tinkoff, o de rugbi, posen la marca Oliva en un lloc molt elevat dins de l’elit esportista internacional.
Totes aquestes xifres assenyalen una tendència que converteix a Oliva en una destinació que té capacitat per a transformar-se en una de les destinacions turístiques esportives més importants d’Europa.
Des de la delegació de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva s’aposta per potenciar i promocionar totes aquest patrimoni natural ja que segons la regidora Mireia Morera, “l’esport és crucial per al desenvolupament sostenible i ecològic del nostre turisme, a més de ser un dinamitzador vital per a altres sectors com la gastronomia o la cultura”. Per a finalitzar la delegada de Turisme ha afegit que “la realitat és que, una vegada consolidat el model de sol i platja, hem de cercar fórmules per a treballar per la desestacionalización del sector i atraure a un altre tipus de turista; a Oliva el podem fer perquè tenim tots els elements necessaris per a açò”.

Et Pot Interessar