25.7 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

Oliva facilita codis perqué les persones daltòniques diferencien els colors de les banderes de la platja

• En el marc de l’aposta per la inclusió integral, Oliva Turisme lidera aquesta iniciativa en la Comunitat Valenciana

• Aquest sistema representa els colors de la bandera per mitjà de tres símbols: una barra diagonal representa el groc, un triangle que apunta cap a l’esquerra simbolitza el roig i una barra diagonal al costat d’un triangle que apunta cap a la dreta, representa la bandera verda.

Oliva Turisme continua apostant per millorar l’accessibilitat i la inclusió de les platges amb l’objectiu de permetre que totes les persones puguen gaudir de l’estiu amb la màxima seguretat. Per això, aquest estiu, Oliva oferirà als seus usuaris codis de signes en les seues banderes de platja (verd, groga i roja) amb la finalitat que les persones amb problemes per a diferenciar tots o alguns colors (daltonisme o discromatòpsia) les puguen diferenciar de forma totalment clara.

Segons el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, “aquest és un dels primers passos per a convertir els recursos turístics d’Oliva en llocs cent per cent accessibles i inclusius”. Calafat ha indicat que “és important sensibilitzar-se, de veritat, amb les persones que pateixen aquesta patologia ocular que els complica la vida en situacions tan quotidianes com anar a la platja o gaudir de la naturalesa”.

Color ADD

Amb una aposta decidida per la inclusió i l’accessibilitat a tots els nivells, el departament que dirigeix Kino Calafat ha apostat per implementar a les platges i zones de bany banderes amb el Color ADD, un codi de signes amb tres símbols monocromàtics per a advertir sobre l’estat de la mar a persones daltòniques, que és únic, inclusiu i universal.

Aquest sistema representa els colors de la bandera per mitjà de tres símbols: una barra diagonal representa el groc, un triangle que apunta cap a l’esquerra simbolitza el roig i una barra diagonal al costat d’un triangle que apunta cap a la dreta, representa la bandera verda.

Durant el període de bany, aquestes 72 banderes inclusives seran col·locades tots els dies pels socorristes de Creu Roja en els diferents llocs de vigilància cobrint així tot el litoral d’Oliva.

Articles relacionats