13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Oliva es l’eixida de la primera travessia en Kitesurf Oliva-Eivissa amb la crida “Salvar el Mediterrani”

La platja de les Bassetes d’Oliva serà protagonista de l’eixida de la primera travessia Oliva-Eivissa en kitesurf, una gesta que mou el desafiament de l’expedició “Salvem els oceans” i que serà realitzada en condicions extremes per dos esportistes valencians, Pepe Carratalá i Gabriela Vila Andreu.

Organitzada pel Club Kitezone-València en col·laboració amb les Regidories de Turisme, Platges i Esports de l’Ajuntament d’Oliva compta amb el suport de ‘Xufatopía’, de l’Hotel Oliva Platja i de Tossalet Produccions, ha sigut presentada aquest matí en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Oliva de la mà de Joaquín Calafat; Yolanda Navarro; el gerent de ‘Xufatopía’, José Ramón Panach; el Gerent d’Oliva Surf, Ignacio Tapias, i el President del Club Kitezone València, Pepe Carratalá, precursor en la Comunitat Valenciana, de la modalitat de l’esport extrem conegut com a “kiteboarding” i organitzador i integrant de nombrosos desafiaments marítims al llarg d’una dilatada trajectòria en clau personal de conscienciació mediambiental.

Aquesta odissea marítima, una travessia Oliva-Eivissa -mai abans realitzada en kitesurf-, d’una distància de 70 milles nàutiques s’emprén amb un doble propòsit: “Conscienciar sobre com l’acció de l’home està transformant un dels enclavaments més rics del planeta -en paraules de Carratalá-, i donar un toc d’atenció sobre on estem i el que hem de fer perquè el canvi ha d’eixir de tots nosaltres”.

Amb aquesta gesta es pretén fer una crida sobre l’estat de les mars i oceans, especialment el Mediterrani, un dels més contaminats i la necessitat de conscienciar-nos que mars i oceans són els pulmons del món. El que fa necessari canviar la nostra manera d’interactuar amb el medi ambient amb pràctiques ecològiques.

En aquest sentit, la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Oliva, Yolanda Navarro ha declarat que “el departament d’Esports dona suport a aquesta iniciativa que té un fons mediambiental i que anomena a la responsabilitat dels éssers humans que hem convertit la mar i la terra en un escombriaire”. També ha incidit en la idea que “és fonamental aconseguir la implicació de ciutadans, administracions públiques i entitats privades per a visibilitzar aquest càncer que s’està menjant la nostra mar”.

Així mateix, el regidor de Turisme i Platges de la corporació municipal d’Oliva, Joaquín Calafat, ha assenyalat que “Oliva sempre està i estarà oberta a aquesta mena d’esdeveniments que criden l’atenció sobre la cura del medi ambient”. A més, ha afegit que el departament de Turisme aposta “per la pràctica d’esports nàutics que, com el *kitesurf, mantenen i cuiden l’entorn i el cordó *dunar, dues característiques que fan excepcionals les platges d’Oliva”.

“Bassetes” serà la platja-base del començament d’aquesta gesta retransmesa íntegrament en directe per streaming amb imatges i coordenades de geolocalització 24 hores. Durant aquesta travessia de 125 quilòmetres en cinc hores aproximadament -sempre tenint en compte les condicions climatològiques-, els dos esportistes estaran assistits per una embarcació de suport amb un equip compost per un metge, un tècnic en salvament en aigües obertes i un coordinador de seguretat.

Articles relacionats