21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Oliva, destí per a tornar a sentir, respirar i gaudir de la vida

 

• Oliva es presenta en Fitur com la capital mediterrània de l’esport amb una aposta exclusiva, saludable i segura

• Turisme Actiu, esdeveniments esportius, naturalesa, gastronomia i platges són les apostes fermes de l’àrea de Turisme per a aquest 2021

• La Spain Kiteboarding*League, I Circuit Nacional de Wing Foil, la X edició de la Gran Fons Alberto Contador i un showcooking virtual dels Calders de Sant Vicent seran les propostes que es presenten durant la fira del turisme

• Com a novetat, el destí participa en la competició de vídeos, organitzada per Landing-Madrid, amb tres peces diferents: quiosquets, activitats de turisme actiu i Film Office.

 L’estratègia turística que Oliva presenta a la 41 edició de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), va més enllà de la promoció en situar el benestar, la seguretat i la salut com a eixos de tota la seua oferta. Així ho assegura Joaquín Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, qui defineix presenta a Oliva com a “destí per a tornar a sentir, respirar i gaudir de la vida”.

Calafat assegura que “és un any molt important, en el qual la gent vol eixir de casa, fer esport, gaudir de la platja i de la naturalesa, però amb totes les mesures de distància i seguretat, unes mesures que a Oliva complim en tots els àmbits i territori”.

En els últims anys, Oliva ha apostat, de manera clara, pels esdeveniments esportius com a proposta d’oferta turística diferenciada. La Spain Kiteboarding League i el Gran Fons Alberto Contador han brindat al municipi de La Safor l’oportunitat de situar-se com un dels millors espots de *kite i destí *cicloturista a nivell internacional per a projectar el nom, la imatge i els atractius de la ciutat.

La Spain Kiteboarding League torna a apostar per la platja d’Oliva com a escenari del millor espectacle de «riders» nacionals i internacionals, convertint la ciutat en capital espanyola del kite de l’1 al 4 de juliol. A més, com a novetat Oliva presenta dijous que ve 20 en Fitur, la segona prova del I Circuit Nacional de Wing Foil, un esdeveniment que se celebrarà de manera paral·lela a la SKL2021. El Wing Foil és l’esport nàutic de moda en el qual es poden aconseguir velocitats de fins a 50 quilòmetres per hora i realitzar nombroses piruetes.

Sobre la celebració de la SKL i el I Circuit Nacional de Wing Foil, el regidor de Turisme i Platges, Joaquín Calafat ha destacat que “estem molt orgullosos per situar a Oliva com un referent internacional dels esports de vent en la nostra aposta decidida pel turisme esportiu”.

El tercer projecte que presenta la ciutat és la XI edició de la Gran Fons Alberto Contador, una marxa cicloturista que enguany compta amb el primer premi Emprén Esports 2021 al millor esdeveniment esportiu i que suposa una de les millors experiències turístic-esportives del món del cicloturisme. Sobre aquest esdeveniment Calafat afirma que “és una de les apostes promocionals més importants del departament, ja que congrega a visitants de tota Espanya i Europa que es converteixen en els millors ambaixadors de la nostra ciutat”.

La gastronomia és un altre dels pilars essencials del turisme olivenc, i per això comptarà amb un lloc destacat dins de Fitur. Després de les edicions anteriors en les quals les protagonistes van ser els cocs i els pebreres farcides, enguany el protagonisme del showcooking virtual serà per a les tradicionals calders de Sant Antoni, una festa gastronòmica que compta amb la col·laboració dels Festers del Carrer Sant Vicent.

D’altra banda, encara que l’esport, la gastronomia i el patrimoni formen una part important de la proposta d’Oliva, no és possible entendre la ciutat sense les seues platges. Per això, Turisme situa la sostenibilitat i qualitat de les platges com un dels eixos essencials de l’aposta del municipi valencià. Oliva es presenta en FITUR com el municipi de La Safor amb més banderes blaves. Sobre aquest fet Calafat ha afegit que “la renovació de les quatre banderes blaves ha sigut un gran impuls per a continuar treballant en un any en què la naturalesa tampoc ha donat treva”.

Quant a les seues festes, la Setmana Santa i les Festes de Moros i Cristians que enguany celebren el centenari de la festa amb l’exposició ‘Un segle de rècords’, també comptaran amb un buit destacat en la fira internacional del turisme. Així com el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i patrimoni històric i cultural de la ciutat.

Destacar que enguany Oliva participa en la competició de vídeo per als destins, empreses i associacions presents en FITUR, organitzada per Landing-Madrid. Des del departament que dirigeix Calafat s’han presentat tres peces en les modalitats de Productes Turístics i Film Office: quiosquets de la platja, activitats de turisme actiu i el vídeo de promoció de la Film Office.

FITUR 2021

Oliva es presenta en FITUR 2021 en l’estand de València Turisme al costat d’altres quatre municipis com Gandia, Cullera, Canet d´en Berenguer i Sagunt. Fitur 2021 serà totalment diferent a les edicions anteriors. El paper i els fullets deixaran pas a la digitalització de l’oferta turística. No hi haurà paper, ni fullets, ni taulells i tota l’oferta turística es difondrà de manera digital, a través de pantalles i codis QR.

En aquesta 41 edició de FITUR, València Turisme ocuparà una superfície de 205 metres quadrats en l’estand de la Comunitat per a representar l’oferta de la província: concretament 27 municipis i mancomunitats que compartiran espai amb Gandia, Cullera, Sagunt, Canet d’en Berenguer i Oliva, que participen també com coexpositores i principals destins de la província, a més de 59 empreses del sector turístic.

Articles relacionats