18.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Oliva contractarà 48 per a tallers d’ocupació i formació

• En aconseguir dues subvencions de Labora per valor d’1.005.417,60 euros

• Jardineria, publicació pàgines web, promoció turística i activitats de temps lliure constitueix l’oferta formativa prevista per al 2023

• Les persones seleccionades, se les contractarà durant un any i exerciran labors en diferents espais municipals. En finalitzar el programa, l’alumnat podrà obtindre un o diversos Certificats de Professionalitat, depenent de la seua especialitat.

• El regidor d’Ocupació i Empresa, responsable de l’Agència Local, assenyala “els nombrosos beneficis d’aquest programa que combina ocupació remunerada i formació i que proporciona a les persones que hi participen els coneixements teòrics i pràctics necessaris per a formar-se en la seua especialitat”.

El Departament d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament d’Oliva, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha obtingut els fons necessaris per a contractar 48 persones en situació de desocupació, gràcies a les dues subvencions aprovades pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) d’1.005.417,60 euros; una de 502.708,80 euros per a la realització del “Taller Aureba I” que compta amb les especialitats de “Jardineria i Restauració del paisatge” i de “Confecció i publicació de pàgines web”, i una altra subvenció, del mateix import, per al Taller d’Ocupació de Dones “Oliva Ciutat Comtal II”, amb l’especialitat de “Promoció turística local i informació al visitant” i de “Direcció i coordinació d’activitats de Temps Lliure”. L’inici està previst per al 30 de desembre de 2022 i la seua finalització el 29 de desembre de 2023.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, ha mostrat la seua satisfacció “perquè la Generalitat ens ha concedit el total de les quantitats sol·licitades, amb la qual cosa, de moment, destinarem més d’un milió d’euros a la generació d’ocupació a la nostra ciutat al llarg de 2023”.A més, ha subratllat la importància d’aconseguir aquestes subvencions que “incrementen de manera notable, el nombre de persones beneficiàries per aquests tallers i que, a més, troben ací una oportunitat per a incorporar-se al mercat laboral”.

Taller d’Ocupació AUREBA I

El Taller d’Ocupació constarà de dues especialitats: jardineria i restauració del paisatge i confecció i publicació de pàgines web.

El grup de jardineria durà a terme tasques d’adequació, remodelació de diversos espais municipals i treballs de manteniment de neteja i conservació dels jardins i zones verdes del nucli urbà i del cementeri municipal.

El grup de desenvolupament digital desenvoluparà i centrarà la seua formació i treball en la creació i publicació de webs que integren textos, imatges i altres elements, utilitzant llenguatges de marques i editors apropiats i realitzant els procediments d’instal·lació i verificació de les mateixes en el servidor corresponent de les webs dels diferents departaments de l’ajuntament.

Taller d’Ocupació per a Dones Ciutat Comtal I

Per primera vegada, Oliva compta amb un taller específic per a dones, amb l’objectiu de fomentar la formació i la inserció laboral. Aquest taller que disposa de dues especialitats permetrà a les alumnes de l’especialitat “Promoció turística local i informació al visitant” aprendre tasques relacionades amb les activitats de revaloració del centre històric d’Oliva; realització d’itineraris turístics històrics i rutes culturals dirigides a promoure el potencial turístic del municipi d’Oliva.
Les alumnes del taller de “Direcció i coordinació d’activitats de Temps Lliure” aprendran a planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de temps lliure educatiu.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, ha destacat que “és molt important per a Oliva poder comptar amb aquest Taller d’Ocupació per a Dones, perquè suposa una oportunitat per a continuar formant i generant ocupació per a les nostres veïnes”. L’edil, responsable de l’Agència de Desenvolupament Local, també ha volgut subratllar que “amb aquest taller, continuem realitzant accions que busquen reduir l’atur femení, que és un dels objectius que tenim en el departament”.

La convocatòria per a aspirants a ocupar les places d’alumnat i de l’equip docent es produirà en les pròximes setmanes. Les persones interessades s’hauran d’inscriure a través de LABORA, en interessos formatius segons l’especialitat que desitgen. El termini d’inscripció acaba quan comence el procés selectiu, aproximadament el mes d’octubre.
Per a qualsevol mena de consulta o informació les persones interessades poden dirigir-se a l’Agència de Desenvolupament Local d’Oliva (ADL).

Articles relacionats