11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Oliva commemora el Dia Internacional de la Dona

L’Ajuntament d’Oliva ha commemorat aquest matí el #8m, Dia Internacional de la Dona, amb la lectura d’un manifest feminista per part de joves representants dels IES Gregori Maians i Gabriel Císcar, la presidenta de l’Associació de Teixidores d’Oliva, que s’ha encarregat de la decoració de la façana del consistori, les representants sindicals de l’Ajuntament d’Oliva, la regidora d’Igualtat i l’alcaldessa d’Oliva.

8 03 2024 Acte institucional Dia de la Dona Oliva 1

L’acte institucional ha tingut lloc a migdia a la porta de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de la Corporació municipal i de diversos col·lectius i veïns i veïnes que han volgut donar suport a la causa feminista. Prèviament, la regidoria d’Igualtat ha oferit un esmorzar de xocolate amb coca en llanda a tots els assistents. I en acabar l’acte, un detall commemoratiu del 8 de març.

Maria Bertomeu, regidora d’Igualtat: “Aquesta data és abans de res una jornada de lluita, de sensibilització i conscienciació davant el conjunt de la societat del camí que encara hem de recórrer per a aconseguir la igualtat real i efectiva. Des de la Unitat d’Igualtat treballem per aquesta igualtat. Recentment, s’ha aprovat el II Pla d’Igualtat d’Oportunitats. Així mateix, en l’àmbit de la violència de gènere, hem volgut fer saber al món que necessitem una vida amb drets cada dia de l’any. Volem estar totes, entenent les diferents realitats que de cadascuna. Acabar amb la por, la victimització i el ressentiment, desenvolupant llaços de suport. Sabem que tenim la força i l’empenta de ser milions per a aconseguir-ho! Celebrem que les nostres aliances són més fortes que les nostres diferències! Hem d’unir forces per continuar JUNTES, DIVERSES i REBELS.”

Yolanda Pastor, alcaldessa d’Oliva: “És urgent abordar mesures per erradicar les discriminacions històriques que han condicionat i condicionen la vida de les dones, especialment pel que fa a l’àmbit laboral. Pe això, des de l’Ajuntament d’Oliva, ens comprometem a continuar treballant per tal de garantir l’autonomia de les persones i construir una societat igualitària, promoure el treball que es desenvolupa des de la Unitat d’Igualtat, continuar treballant en la millora del sistema de detecció primerenca així com en l’atenció a les víctimes de violència contra les dones en el marc de les nostres competències i promoure la transversalitat de les polítiques d’igualtat a la resta d’àrees de gestió dels ajuntaments. Perquè no hi ha progrés social si no es reconeix el talent i la capacitat de les dones, aquest 8 de març, lluitem en pro de les dones i la igualtat!”

Articles relacionats