12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

OLIVA CELEBRA LA TERCERA TROBADA DE GUITARRA PEL MÈTODE SUZUKI

Shinichi Suzuki va ser un violinista i pedagog musical japonés que, en cert moment de la seua vida, es va adonar que tots els xiquets, siga la que siga la dificultat de la seua llengua materna, arriben a parlar-la tard o prompte. Aleshores, per què no ensenyar-los música pel mateix procediment? Suzuki va demostrar que qualsevol persona té un talent musical susceptible de ser desenvolupat amb una educació adequada. D’aquesta forma, els xiquets són capaços d’aprendre el llenguatge de la música i expressar-se a través d’un instrument.

El mètode Suzuki inicia els xiquets en l’ensenyament musical als tres anys, començant amb instruments en miniatura, i fomentant la participació dels pares. Un ensenyament integral que utilitza la música com a mitjà per a desenvolupar habilitats socials, motrius i sensitives. L’èxit d’aquesta metodologia ha portat a la seua adopció arreu del món i, aquest cap de setmana, es posarà en pràctica a Oliva.

Per tercer any consecutiu, el conjunt del professorat que imparteix el Mètode Suzuki de Guitarra a tot Espanya es reuneix al voltant d’un curs adreçat a alumnes vinguts de tot l’estat. Les jornades, centrades en l’aprenentatge i la convivència de les famílies, tindran lloc dissabte 23 i diumenge 24 d’abril al Conservatori Professional de Música Josep Climent, que acollirà classes col·lectives i individuals, xerrades per a mares i pares, i tallers de música i moviment.

La trobada comptarà amb la participació del professor Elio Galvagno, “adaptador del Mètode Suzuki a la guitarra, amb una llarga trajectòria com a docent, investigador, i creador, que ha estat el president de l’Institut Suzuki Italià des de la seua fundació, el 1994, fins al 2006”, ha explicat Sena.

D’una banda, el mateix dissabte dia 23, a les 19.30 hores, al Teatre Olímpia, amb entrada lliure, hi haurà un concert de música antiga a càrrec de Dolce Rima. Aquest grup valencià conjuga música i poesia del Renaixement i Barroc espanyols, i del Seicento italià, apropant-nos així a la cultura dels segles XVI i XVII. El coordinador del curs ha assenyalat que “les dues integrants d’aquesta formació oferiran un concert pedagògic orientat per al gaudi en família, en què explicaran els instruments amb els quals treballen i les cançons que interpreten, tot apropant aquest tipus de música a totes les edats”.

Per últim, el regidor de Cultura i Música, i el director de l’Escola Andantino, han traslladat el seu agraïment a la direcció, claustre docent i AMPA del Conservatori Professional de Música Josep Climent, “per cedir les instal·lacions del centre a l’efecte de desenvolupar les jornades a satisfacció en les seues aules i auditori”.

Articles relacionats