14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Oliva acull el IV Encontre Nacional de Trauma 2022 i el XIII Encontre Intern d’Excarceració

– L’Ajuntament d’Oliva participa amb el Consorci provincial de bombers de València i la Universitat de València en l’organització del Projecte de Seguretat Viària. Que es realitzarà del 4 al 7 d’abril a la zona del Polivalent (C/ Salvador Mestre Sanchis i adjacents)

En la IV Trobada Nacional Trauma 2022, participaran 20 equips procedents de tota Espanya on es decidirà l’equip que participarà en l’encontre mundial que se celebrarà a Luxemburg enguany. Els equips estan formats per dos membres interdisciplinaris i la seua actuació consistirà en l’assistència sanitària als politraumatismes de qualsevol classe.

En la XIII Trobada Interna Consorci Bombers València participaran 60 equips de tota la Comunitat Valenciana, que formen part del Consorci de Bombers Provincial, on eixirà l’equip que acudirà a l’Encontre Nacional que es durà a terme a juny a Lanzarote. Els equips estaran formats per sis membres, amb diferents rols: comandament, sanitari… En aquesta trobada s’han introduït dues maniobres innovadores per a la millora de la formació dels equips tècnics, en les quals s’enfrontaran a simulacions en situacions indeterminades i amb un desafiament tècnic.

Les trobades es desenvoluparan en un horari de 9.00 h a 18.00 h, amb entrada lliure fins a completar aforament. A més, cal indicar que totes dues trobades es realitzaran amb la col·laboració de la Universitat de València, amb aportació de suport tècnic i d’alumnes de Ciències de la Salut.

D’aquestes sinergies s’identificaran resultats que afecten tant els professionals, com a la societat en conjunt, com la millora de la inclusió operativa en els cossos d’emergència i la seua millora en les operacions de rescat i emergències sanitàries, millorant en la prevenció i formació, fluïdesa de comunicació i coordinació entre els agents participants en les emergències, conscienciació social de nens i adolescents en l’àmbit de la seguretat viària i millora i impuls de la imatge de la ciutat d’Oliva.

Yolanda Balaguer, alcaldessa d’Oliva, ha manifestat que “aquest projecte té com a objectiu enriquir les relacions entre les diferents institucions que hi participen, i alhora plantejar una formació puntera en rescats i assistència sanitària”.

Articles relacionats