19.1 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Noves mesures sanitàries aprovades per unanimitat de totes les comunitats autònomes

– Barceló: “L’acord del Consell Interterritorial de Salut és un pas més en la prevenció i contenció del virus i en la protecció de tota la ciutadania”

– En els pròxims dies s’adoptaran les decisions corresponents per a l’aplicació de totes les mesures aprovades aquest divendres amb la unanimitat de les comunitats autònomes

– Entre les mesures aprovades figura la prohibició de fumar en la via pública o a l’aire lliure si no es poden guardar dos metres de distància i el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha participat aquest divendres en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut convocat pel Ministeri de Sanitat, en el qual s’ha aprovat un acord nacional amb actuacions coordinades amb Salut Pública per a respondre a l’actual moment d’increment de casos positius en COVID-19 en tota Espanya.

Aquestes mesures afecten diferents àmbits socials com l’oci nocturn, l’hostaleria, la celebració de diferents esdeveniments i el consum de tabac al carrer.

En els pròxims dies s’adoptaran les decisions corresponents per a l’aplicació i entrada en vigor amb totes les garanties jurídiques de totes les mesures aprovades en el si del Consell. Entre altres, figura la prohibició de fumar en la via pública o a l’aire lliure si no es poden guardar dos metres de distància, el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes o la limitació d’horari per a establiments d’hostaleria, restauració, terrasses i bars i restaurants amb el tancament, com a màxim, a la 1.00 h.

Algunes d’elles ja s’estan aplicant en la Comunitat Valenciana“, ha recordat Ana Barceló.

La consellera ha estimat “molt positiu” aquest acord, que compta amb la unanimitat de totes les comunitats autònomes, i que “unifica criteris perquè les mesures de control de la pandèmia siguen homogènies en tot el territori i despleguen la seua efectivitat”. D’aquesta forma, ha afegit Barceló, “fem un pas més en la prevenció i contenció del virus i en la protecció de tota la ciutadania”.

Compareixença en la Diputació Permanent

La consellera Ana Barceló ha demanat aquest divendres la seua compareixença en la Diputació Permanent de les Corts Valencianes per a explicar la situació de la pandèmia i les mesures adoptades en la Comunitat Valenciana des de la fi de l’estat d’alarma.

Articles relacionats