22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Nova jornada de portes obertes del Patrimoni de Gandia

 

• Gandia programa un nou cap de setmana de portes obertes per a celebrar el Dia Internacional de Monuments i Llocs

• Les visites guiades seran gratuïtes i sense reserva al Castell de Bairén; El Museu Arqueològic de Gandia; la Cova del Parpalló i la Torre dels Pares.

• Amb independència d’aquesta programació especial, qualsevol persona o col·lectiu pot reservar visites al patrimoni de Gandia, obtindre’n informació… A través de la pàgina web municipal www.visitgandia.com.

Hui dijous és 18 d’abril, i com tots els anys, se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs, una commemoració fixada per la UNESCO i el Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) l’any 1983. L’objectiu general és el de promoure la conscienciació de la gent respecte a la diversitat del patrimoni cultural i dels esforços que es realitzen per a la seua protecció i conservació.

«Gandia tenim la sort de comptar amb un ampli patrimoni monumental i arqueològic, com ara elements tan rellevants com el Palau Ducal dels Borja de Gandia, la Insigne Col·legiata de Gandia o aquells espais recuperats i gestionats pel mateix Ajuntament entre els quals destaquen el Castell de Bairén, la Cova del Parpalló o l’Alqueria de la Torre dels Pares, entre d’altres. És per això que, per celebrar aquesta commemoració com toca, res millor per a anar a conéixer el nostre patrimoni de primera mà. Així que hem programat per a aquest cap de setmana, unes noves jornades de Portes Obertes, totalment gratuïtes i sense reserva», ha anunciat la primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Patrimoni, Alícia Izquierdo.

Portes obertes

• Dissabte, a les 10.00 h. Des dels peus del Castell de Bairén per pujar a conéixer el resultat de les recents excavacions arqueològiques.

• Dissabte, a les 12.00 h. Visita guiada al Museu Arqueològic de Gandia, on poden veure les noves exposicions permanents del MAGa.

• Diumenge, a les 10.00 h. Des del Centre d’Interpretació Parpalló- Borrell s’inicia la visita a uns dels jaciments arqueològics paleolítics valencians més importants.
• Diumenge, a les 12.00 h. Es torna a obrir les portes de l’Alqueria de la Torre dels Pares per conéixer l’espectacular edifici històric del segle XVII, accessible per primera vegada a tota la ciutadania.

Alícia Izquierdo també ha recordat que, amb independència d’aquesta programació especial, qualsevol persona o col·lectiu pot sol·licitar visitar el patrimoni de Gandia, reservar visita guiada, obtindre’n informació… A través de la pàgina web municipal www.visitgandia.com.

Articles relacionats