21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Nova etapa d'”obertura progressiva” en la superació de la pandèmia

– Nova etapa d'”obertura progressiva” en la superació de la pandèmia que “ja no tindrà marxa arrere” gràcies a la vacunació

– El nou marc normatiu, vàlid fins al 24 de maig, retarda el toc de queda fins a les 00.00 hores; amplia fins a 10 el màxim de persones que poden reunir-se i permet un aforament del 50% a l’interior de l’hostaleria, que podrà tancar a les 23.30 hores

– “Després d’una setmana rècord ja hem administrat dos milions de dosis”, destaca Ximo Puig

Ximo Puig, ha anunciat l’entrada en una nova etapa en la superació de la pandèmia, una “nova dinàmica” que suposa un temps d'”obertura progressiva que, gràcies a la vacunació, no tindrà marxa arrere”.

El cap del Consell s’ha manifestat d’aquesta manera en una declaració institucional que ha pronunciat en ocasió de la finalització de l’estat d’alarma i l’entrada en vigor el diumenge, a les 00.00 hores, d’un nou marc normatiu en la lluita contra la pandèmia. Les noves mesures s’han anunciat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19.

Ha destacat la finalització del tancament  perimetral autonòmic que impedia entrar i eixir de la Comunitat Valenciana: “Vaig prometre que aquesta mesura no duraria un dia més del necessari, i així serà”.

A més, ha traslladat el nou marc normatiu, que estarà en vigor fins al 24 de maig, i que consisteix a retardar fins a la mitjanit l’inici de la restricció a la mobilitat nocturna, que es mantindrà entre les 00.00 i les 06.00 hores. També s’amplia fins a 10 el nombre màxim de persones que poden participar en reunions socials, tant en espais públics com privats, oberts i tancats.

Una altra de les principals mesures consisteix a ampliar l’aforament en l’hostaleria fins a un 50% en interiors i estendre l’horari fins a les 23.30 hores.

“Són tres avanços que impulsaran l’activitat de milers de negocis i que ens permet tornar a un estat d’activitat quasi plena”.

Orgull

Ximo Puig ha assenyalat que els valencians i les valencianes “han estat a l’altura d’aquest moment històric: el pitjor de l’últim segle”. Per això, ha indicat: “podem sentir orgull”, de ser una referència europea o de saber protegir la vida. “Amb aquesta actitud de fortalesa i unió estem eixint del túnel”, ha assegurat el *president de la Generalitat, “i ara entrem en una nova dinàmica”.

El cap del Consell ha tingut paraules de record cap a les persones que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia, i ha al·ludit especialment a les majors: “Éreu els més importants, i ací ningú va discutir mai quina vàlua més, una cervesa o una vida”.

Vacunació

El ritme que segueix la vacunació en la Comunitat Valenciana, amb l’administració de 270.000 vacunes durant la setmana passada, gràcies al que “ja quasi arribem a la xifra de dos milions de dosis inoculades”.

Totes les persones majors de 75 anys tenen la pauta completa, que la campanya continua avançant amb les persones d’entre 60 i 75 anys i que a la fi de mes totes aquelles majors de 60 anys estaran vacunades, almenys, amb una dosi. També ha indicat que la previsió és vacunar durant el mes de juny a la població major de 50 anys.

En la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Articles relacionats