24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Nova edició del programa de beques dirigides a l’alumnat de la xarxa d’escoles de música

 

– L’Institut Valencià de Cultura, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i CaixaBank convoquen les beques del curs 23/24

– Les beques es dirigeixen a l’alumnat de les escoles de música, amb una dotació de 255.000 euros, i el termini d’inscripció estarà obert fins al pròxim 6 d’octubre

CaixaBank, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura convoquen una nova edició del programa de beques dirigides a l’alumnat de la xarxa d’escoles de música de les societats musicals federades, que per al curs 2023-2024 comptarà amb una dotació econòmica de 255.000 euros, aportats per l’entitat financera.

La convocatòria assoleix la desena edició com una de les línies del projecte ‘CaixaBank escolta València’, que té com a finalitat principal fomentar entre els més menuts l’estudi de la música i incentivar tot l’alumnat a seguir els seus estudis musicals amb independència de la condició econòmica en què estiguen. El termini d’inscripció estarà obert fins al pròxim 6 d’octubre.

En l’edició passada van ser becats un total de 591 estudiants procedents de 168 societats musicals de tota la Comunitat Valenciana.

Barems de selecció

Aquesta convocatòria de beques està oberta a tot l’alumnat de la xarxa d’escoles de música de l’FSMCV matriculat per al curs 2023-2024. Com en edicions anteriors, els i les alumnes becats comptaran amb un import individual màxim del 90 % del total abonat per la matrícula i les assignatures de què estiga matriculat, amb un límit de 500 euros per persona i beca.

Per a la selecció d’estudiants s’ha dut a terme un procés basat en criteris acadèmics, econòmics i socials amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana. Pel que fa a les ràtios econòmiques, es posa l’atenció en els nivells de renda de l’últim exercici per part de la unitat familiar, prioritzant aquelles sol·licituds amb menys ingressos, alhora que s’incrementarà la puntuació a les candidatures que disposen d’un compte en CaixaBank.

Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com, per exemple, si l’alumne o l’alumna s’ha de desplaçar a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

Les persones interessades poden consultar les bases i realitzar la inscripció a través del web: Beques CaixaBank.

La resolució provisional de les beques es publicarà, com a màxim, el 23 de novembre de 2023. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 22 de desembre, com a data límit, es publicarà la resolució definitiva d’alumnes seleccionats i seleccionades per a rebre les beques.

‘CaixaBank escolta València’

‘CaixaBank escolta València’ és una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC), dirigida a proporcionar suport a les societats musicals valencianes i promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la llum’, i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de l’FSMCV.

Articles relacionats