21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Nova edició de la Travessia d’Hivern al Port de Gandia

– Aquest divendres, 6 de gener, a partir de les 12 hores amb eixida des de Platja Varadero

-La prova, en la que participen uns 50 nadadors, té una distància de 200 metres i es fa sense neopré

– Premis per als tres primers classificats masculins, femenins, al més veterà i al més jove

Aquest divendres, 6 de gener, tindrà lloc al Port de Gandia la XXI Travessia d’Hivern al Port de Gandia X Memorial Juan Gerardo Koninckx. La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per la presidenta del NIE Gandia, l’organitzador de l’esdeveniment, Pilar Martí, i el secretari del club, José Metola, han explicat en roda de premsa tots els detalls d’aquesta nova edició.

Serà el primer esdeveniment esportiu d’aquest 2023 que acabem de començar. Aproximadament 50 nadadors i nadadores valents, sense neopré, hauran de recórrer els 200 metres de distància que té la prova. La novetat d’aquest any és que l’eixida serà des de Platja Varadero a partir de les 12 hores i, a la conclusió, es servirà una xocolatada per a entrar en calor.

«L’objectiu de la prova, a part del vessant esportiu, és que tant majors com menuts s’ho passen bé, es disfressen i mantinguen l’esperit de la San Silvestre però ara a l’aigua. Que siga un oci saludable», ha expressat Morant.

Quant als premis, hi haurà per als tres primers classificats masculins i per als tres primers femenins. També s’entregarà un premi al nadador més veterà, al més jove i un roscó de Reis a la millor disfressa grupal i individual.

«Aquesta prova també és el X Memorial Juan Gerardo Koninckx, que va ser un referent de la natació en l’àmbit nacional i volem continuar amb la tradició any rere any», ha destacat Martí.

Es tracta d’una prova lúdic-esportiva on la diversió està garantida i que, gràcies al NIE Gandia, la col·laboració de voluntaris, Creu Roja, Policia Local i Protecció Civil, fan que siga possible any rere any en un dia tan especial i tradicional com és el Dia de Reis.

«En aquest moment ja tenim 32 inscrits i esperem arribar als 50 per a tindre a més gent que es tire a l’aigua a una temperatura d’uns 16 graus. Estem molt contents», ha conclòs Metola. La pàgina per a realitzar la inscripció és www.crono4sports.es, on també apareix tota la informació necessària per als nadadors.

Articles relacionats