26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Nova edició de la Travessia al Port i la Volta a l’Escullera Nord de Gandia

La Travessia al Port i la Volta a l’Escullera Nord se celebraran el pròxim 15 d’agost

La platja de Gandia acollirà la LXIX Travessia al Port (XXXIV Memorial Damià Català) i la XX Volta a l’Escullera Nord de Gandia (XII Memorial Josep M. Ángel Pitet) el pròxim dimarts 15 d’agost. Així ho han presentat en roda de premsa el regidor dʻEsports, Jesús Naveiro; Pilar Martí, presidenta del club de Natació i Esports Gandia (NiE), i José Metola, secretari del club.

Un esdeveniment organitzat pel NiE, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia mitjançant el Servei d’Esports, la Junta de Districte del Grau, l’autoritat Portuària, el Reial Club Nàutic de Gandia i la Capitania Marítima.

S’espera la participació d’uns 300 nadadors i nadadores de tot l’àmbit nacional, com Madrid, Catalunya, Múrcia, País Basc…; però també hi haurà representació de països com Austràlia o Argentina.

Durant la roda de premsa s’ha destacat que s’espera una participació femenina que ronde el 30%. Un altre aspecte que s’ha remarcat ha estat el gran nivell de participants que hi haurà a les proves atés que ja han confirmat la seua assistència nadadors de renom.

Pel que fa a la LXIX Travessia al Port de Gandia memorial Damià Català, la prova començarà a les 11.30 hores i tindrà una distància aproximada de 850 metres. S’entregaran medalles als tres primers de les 17 categories, premis als nadadors i nadadores més joves i veterans i als millors classificats locals. A més, es lliurarà el premi ‘Damià Català’ als guanyadors absoluts masculí i femení. La sortida i arribada serà al Varadero Beach Club.

La XX Volta a l’Escullera Nord de Gandia memorial José M. Ángel ‘Pitet’ s’iniciarà a les 9 hores. Tota persona que no haja finalitzat els aproximadament 2.600 m de la prova en hora i mitja serà treta de l’aigua per poder començar la travessia. En aquest cas, hi haurà medalles per als tres primers de les 13 categories, premis per als millors classificats locals i el premi ‘José M. Ángel Pitet’ als guanyadors absoluts, masculí i femení de la Volta. La sortida serà des de la zona de costa més propera al restaurant Ripoll i l’arribada serà al Varadero Beach Club.

La inscripció per internet es pot fer a www.crono4sports.es. El cost és de 16 € fins a l’11 d’agost i de 20 euros a partir d’aquesta data, una xifra que augmentarà a 25 € per a aquells que facen la inscripció el mateix dia de la prova de manera presencial.

Articles relacionats