14.2 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Nova edició de la Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva

• L’objectiu de les jornades és impulsar l’escenari gastronòmic local des d’àmbits culinaris, històrics i educatius d’Oliva, acostant al municipi a la seua identitat i costums a través dels plats tradicionals.

• A més, les activitats s’han dissenyat buscant oferir al veïnat i visitants un pla complet que combina la degustació de la gastronomia més emblemàtica com un dels atractius turístics més importants del municipi.

• El Dia Mundial de la Paella 2021 tindrà lloc el dilluns 20 de setembre.

Aquest matí s’ha presentat la tretzena edició de la Mostra Gastronòmica ‘Ciutat d’Oliva’ que se celebrarà el dissabte 18 de setembre, amb activitats adequades a la situació sanitària actual, on destaca la celebració del seté concurs de Pebrera Farcida i el Dia Mundial de la Paella 2021, que tindrà lloc el dilluns 20 de setembre.

El regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat, la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Ana Morell i els protagonistes dels showcookingsPepe Cotaina i Mavi Pérez, han sigut els encarregats de donar a conéixer les activitats que integren aquesta edició.

Les escoles amb la pebrera; el VII Concurs de Pebrera Farcida; els showcookings de pebrera i coques i la celebració del Dia de la paella constitueixen les principals activitats organitzades per a aquestes jornades gastronòmiques.

El regidor de Turisme, Kino Calafat ha ressaltat la importància de promoure la nostra gastronomia entre el nombrós turisme que visita Oliva al setembre, i ha remarcat la riquesa de la nostra cuina com a part important del nostre patrimoni cultural. Segons el regidor delegat “la nostra gastronomia és un bé cultural que ens defineix i ens representa com a poble. És més que un plat o una recepta, ja que forma part de la nostra història i és el nostre deure promocionar-la i mantindre-la perquè passe de generació en generació”.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Ana Morell ha subratllat que “la gastronomia d’Oliva forma part de l’oferta turística i és, en gran manera, un dels signes que la temporada estival 2021 ha sigut, i és, molt positiva”. La vicealcaldessa ha volgut aprofitar l’ocasió per a agrair a tot el sector hostaler i de restauració la seua gran feina i implicació.

A més, Ana Morell ha destacat que “Oliva és terra de tradicions, de festes, de cultura, turisme i gastronomia i tot això es demostra amb l’alt nivell de cuina local i la consolidació d’aquesta tretzena Mostra”

Tant Pepe Cotaina com Mavi Pérez han mostrat la seua satisfacció per poder participar en aquesta Mostra, i exposar al públic assistent les receptes més típiques, un valor cada vegada més estimat dins i fora d’Oliva. Una vegada finalitzades les demostracions, el públic assistent podrà degustar les receptes cuinades.

Persones que integren el jurat

Des de la Regidoria de Turisme s’han donat a conéixer les persones que integraran el jurat del seté Concurs de Pebrera Farcida: el president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva GastrOlivaPaco Oltra “Soqueta”; Joan Clemente, xef i assessor de L’Exquisit Mediterrani; Núria Mollá, autora del blog ‘Mami and Kids’; Vicent Escrivá, propietari del Merendero de Quimera i Nela García de ”Cocinemos junt@s en mi cocina” són els encarregats de seleccionar les millors receptes de Pebrera farcida.

El regidor de Turisme, Kino Calafat ha volgut, a més, agrair a totes elles la seua predisposició per a formar part del jurat que haurà de triar la millor pebrera, “perquè no és una tasca gens fàcil, per l’alt nivell de les persones que hi participen”, ha assegurat. A més, enguany també hauran de triar la millor pebrera “infantil”, una manualitat realitzada pels escolars dels centres d’Oliva.

La pebrera farcida a les Escoles

Els alumnes dels centres escolars d’Oliva tenen un lloc molt destacat en la celebració de les jornades gastronòmiques d’enguany. Tant és així que en aquesta tretzena edició cada classe de 5é i 6é presentarà una pebrera farcida (d’un màxim de 30 cm) realitzada amb el material proporcionat (pasta de sal i pintures). Les pebreres realitzades s’exposaran el 18 de setembre, dia del Concurs de pebrera farcida, davant del Mercat Municipal i el Jurat serà l’encarregat de proclamar la pebrera guanyadora, atorgant com a premi a la classe guanyadora un esmorzar i una jornada de kàrting en el Karting Vives d’Oliva.

VII Concurs Amateur de Pebrera Farcida

El concurs s’iniciarà a les 9.00 h, en el Mercat Municipal, amb la presentació dels plats i entre les 10 i les 12 hores es procedirà a la valoració i deliberació del jurat. Els plats es puntuaran d’acord amb la fidelitat a la recepta original i la presentació; i a migdia es procedirà al lliurament de premis.

Ja està obert el termini per a poder inscriure’s en el concurs, de manera que les persones que vulguen participar-hi hauran de completar el formulari que tenen a la seua disposició en la Tourist Info, amb 20 places per a poder concursar.

Showcookings de Coques i Pebrera

En paral·lel al concurs de Pebrera Farcida, el dissabte 18 de setembre se celebraran, a partir de les 10 hores, dos showcookings a càrrec del mestre obrador artesà, Pepe Cotaina, que serà l’encarregat de realitzar una demostració del procés per a realitzar les típiques coques d’Oliva, i per part de Mavi Pérez, veïna d’Oliva, que mostrarà a totes les persones assistents la manera de cuinar unes estupendes pebreres farcides.

Oliva Dia Mundial de la Paella

Coincidint amb el Dia Mundial de la Paella, el dilluns 20 de setembre, Oliva Turisme ha preparat una degustació del nostre plat més internacional. Per a això es cuinaran dues paelles gegants, amb 700 racions, en el passeig de Lluís Vives (enfront del Mercat Municipal) amb un cost 2 euros cada ració de paella. Els tiquets es podran adquirir en la Tourist Info a partir del 6 de setembre.

Articles relacionats