15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Nous abonaments amb descomptes del 30% per a la Marina i l’Urbanet Gandia

  • Les noves tarifes s’apliquen als abonaments i els de multiviatge de tots dos serveis de transport. Ja es poden adquirir des de l’1 de setembre fins el 31 de desembre d’enguany.

  • Els viatges d’anada i tornada, així com les targetes d’estudiants i daurada no s’inclouen dins de la reducció de preu.

  • Nacho Arnau, regidor de Mobilitat: «El Govern central va llançar una línia d’ajudes que l’Ajuntament ha sol·licitat per a bonificar el transport públic urbà i compensar eixes deficiències econòmiques i socials derivades de la Guerra d’Ucraïna».

Des de l’1 de setembre ja es poden comprar els nous abonaments de La Marina i l’Urbanet. Tal i com han anunciat aquest matí el regidor de Mobilitat, Nacho Arnau, i el gerent de l’empresa que gestiona La Marina Gandiense, Jesús Ferrer, es tracta de noves tarifes per al transport públic de la ciutat a les quals s’apliquen descomptes del 30% en alguns abonaments. Estaran en vigor fins al 31 de desembre d’aquest any.

«El Govern central va llançar una línia d’ajudes que l’Ajuntament ha sol·licitat per a bonificar el transport públic urbà», ha indicat Arnau. Segons ha afegit, aquesta subvenció tracta de «resoldre eixes deficiències econòmiques i socials derivades de la Guerra d’Ucraïna». Així doncs, s’aplicarà als abonaments de transport, a excepció d’alguns bitllets, un 30% de descompte respecte als preus anteriors.

Les noves tarifes s’apliquen als abonaments i els de multiviatge de tots dos serveis de transport. Així, 10 viatges estaven en un preu de 10,50 (1,25 el viatge) i ara 8,75 euros. Pel que fa a l’Urbanet estava en 8,50 euros i ara a 5,95 euros. Pel que fa als tiquets multiviatge de 20, 30, 40, 60 i 80 el descompte és major. Per exemple, 80 viatges que estava a 51 euros per als majors de 17 anys passa a 35,70 euros, mentre que per a edats entre 4 i 16 anys de 40 a 28 euros.

Els viatges senzills d’anada i tornada, les targetes d’estudiants i daurada no s’inclouen en aquesta reducció de preu. «Així és com es va aplicar en l’ordre ministerial i és com estem aplicant-ho des de l’1 de setembre», ha assenyalat el gerent de la Marina Gandiense. A més, ha recordat que els abonaments de 20,30, 40,60 i 80 viatges tenen una validesa de 30 dies, però els de 10 viatges no tenen caducitat. En la Marina es poden recarregar abans que s’acaben i a l’Urbanet ha d’utilitzar-se la totalitat dels viatges per a poder recarregar.

Segons ha detallat Ferrer, es va fer una estimació basada en les dates obtingudes de l’últim trimestre de 2019 perquè es van considerar 2020 i 2021 com anys «transitoris per la pandèmia i postpandèmia»: «La subvenció cobriria aproximadament uns 20.000 euros, ja que en 2019 21.175 euros representaven eixe 30% que s’ha reduït». Les noves tarifes estan en marxa des de l’1 de setembre i es podran usar fins al 31 de desembre d’aquest mateix any.

Articles relacionats