18.8 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Nou parc públic junt al barranc de Sant Nicolau de Gandia

  • Al costat de l’antic restaurant la Casona (plaça Portugal del Grau). Es tracta d’una col·laboració publicoprivada que és la primera pota de tot un projecte de renaturalització com a via de connexió verda, per a passejants i ciclistes, entre la ciutat i el Grau. 

  • Amb aquesta reordenació de l’espai, s’hi ha aconseguit 550 m2 d’espais verds amb dos jardins i quasi 200 m2 de corredor fluvial.

Parc barranc Sant Nicolau Fotografia Alex Oltra

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la regidora de Gestió responsable del Territori, Alícia Izquierdo, i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, han visitat aquest matí el nou parc públic i passeig al marge del barranc de Sant Nicolau, en la zona pròxima al solar de l’antic restaurant la Casona (plaça Portugal del Grau). Es tracta d’una col·laboració publicoprivada que, tal com ha indicat l’alcalde, és «la primera pota de tot un projecte de renaturalització com a via de connexió verda entre la ciutat i el Grau que es presenta com un espai d’oportunitats per a la ciutadania, els ciclistes i els passejants».

Amb aquesta reordenació de l’espai, s’ha aconseguit 550 m2 d’espais verds amb dos jardins i quasi 200 m de corredor fluvial, segons ha explicat el vicealcalde. «El tram del passeig fluvial té vocació de continuïtat des de Gandia fins al Grau; té l’objectiu que la ciutadania es retrobe amb la natura i es seguisca construint entre totes i tots la ciutat amable i sostenible que volem», ha afegit.

Finalment, Prieto ha agraït al promotor d’aquesta iniciativa urbanística i al mateix departament d’Urbanisme per aprofitar el treball conjunt publicoprivat pel bé de la ciutadania: «Crec que aquest és el camí; el camí d’aprofitar els espais per a la ciutadania en forma d’oportunitats pensades des de l’exemple de la col·laboració entre les institucions i els particulars perquè al final guanyen tots els ciutadans».

Articles relacionats