9.8 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Nou impuls a l’ús d’energies renovables al Real de Gandia

– El Real de Gandia instal·la 54 plaques solars a l’ajuntament

L’Ajuntament de l’el Real de Gandia continua optant per l’energia solar i ha col·locat 54 plaques en la teulada de l’edifici consistorial. Una instal·lació que a més servirà no sols per a permetre proveir-se d’electricitat a aquest recinte, sinó que produiran un excedent que permetrà reduir la factura municipal de la llum.

Es tracta de 54 plaques solars instal·lades per l’àrea municipal de Gestió Sostenible del Municipi i que ja estan funcionant amb una producció d’energia estimada de 28 Kw en total.

Quan el consistori obtinga l’autorització que s’està tramitant en la Generalitat Valenciana es podrà injectar l’excedent d’electricitat a la xarxa i amb això obtindre una bonificació en la factura.

La inversió en aquesta actuació ascendeix a 21.561,12 euros dels quals el 80% han sigut finançats pel pla Reacciona de la Diputació de València.

L’alcalde realer, Gustavo Mascarell, ha destacat que amb la posada en marxa d’aquesta instal·lació “fem un altre pas per a fer del Real de Gandia un municipi més sostenible i compromés amb l’entorn, alhora que podem generar també un estalvi econòmic”.

Articles relacionats