13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Notícia Arqueològica a Gandia

Durant les obres de canalització del gas al carrer Sant Pasqual de Gandia, l’arqueòleg a càrrec del seguiment, Paco Blay, ha pogut identificar les restes d’una potent construcció de tàpia de pedra o mamposteria encaixonada lligada amb abundant morter de calç. L’estructura es compon d’un gran mur de vora 1,5 m d’amplada i d’una segona construcció adossada a ell amb el mateix tipus de fàbrica.

A la llum d’estes evidències, i de la discussió entre l’arqueòleg de l’obra i els tècnics del Servei Municipal d’Arqueologia de l’Ajuntament de Gandia, tot pareix indicar que ens podríem trobar davant de les restes de la muralla del segle XIII de Gandia, la qual va ser amortitzada a principis del segle XIV per construir un nou traçat per l’actual avinguda d’Alacant.

Ja s’havia localitzat un tram d’esta muralla durant les excavacions al fossar de la Seu, localitzat a 40 m d’esta troballa. Amb tot, cal ser cautes, ja que es tracta només d’un espai de 50 cm d’amplada i resulta difícil confirmar amb seguretat esta hipòtesi de moment.

Articles relacionats