18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

Normes d’ús de la mascareta en el cotxe

– No portar mascareta en el cotxe pot suposar una multa de fins a 100 euros per ocupant

– Deixar la mascareta penjant en l’espill retrovisor pot acabar amb una multa de 80 euros

– També hi ha un límit màxim de persones que poden viatjar en el cotxe, que són cinc. No importa que el cotxe tinga capacitat per a albergar a més passatgers

Fa un any la mascareta es veia amb estranyesa, com una cosa llunyana i sense sentit, eixit d’una sèrie de televisió o a conseqüència de desastres naturals contaminants. Però ja no és així, les màscares FFP2, FFP3, quirúrgiques, de tela o higièniques han vingut per a quedar-se en plena pandèmia de la covid-19.

No portar mascareta en el cotxe pot suposar una multa de fins a 100 euros per ocupant, això sempre que no es compartisca vehicle amb persones de la mateixa unitat de convivència.

Una vegada et puges al cotxe no has de relaxar-te i llevar-te la mascareta si t’acompanyen més persones i no viuen amb tu sota el mateix sostre.

No hem d’oblidar que hi ha restriccions pel coronavirus vigents per a frenar la seua expansió. Si comparteixes espai amb un company de treball i qualsevol altra persona no convivent tots dos haureu de romandre a l’interior del cotxe amb la màscara posada per a evitar possibles contagis i previndre una multa per no portar-la, segons la normativa vigent.

Una excepció a l’obligatorietat de portar la mascareta en cas d’ajuntar-se persones no convivents són els xiquets que no tinguen més de sis anys, que poden no portar-la sense cap mena de problema.

També hi ha un límit màxim de persones que poden viatjar en el cotxe, que són cinc. No importa que el cotxe tinga capacitat per a albergar a més passatgers, no respectar aquesta norma podria suposar una multa de 100 euros.

Tampoc et relaxes si vas només en el cotxe i et lleves la màscara perquè és molt important el lloc on la deixes mentre no la portes posada. Deixar la màscara penjant en l’espill retrovisor pot acabar amb una multa de 80 euros, perquè suposa un perill al volant en dificultar la teua visibilitat.

Articles relacionats