Nomdedéu: «Som la segona comunitat autònoma amb major reducció de l’atur en termes absoluts al mes de juliol»

– L’atur ha disminuït en aquest mes en 21.782 persones en la Comunitat

– «Estem fent un esforç sense precedents per dur endavant noves mesures que milloren l’ocupació i la recuperació»

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres de l’atur registrades al mes de juliol i ha destacat que «som la segona comunitat autònoma amb major reducció de l’atur en termes absoluts i la quarta en termes percentuals, per damunt de la mitjana de l’Estat (-2,33%)».

El responsable d’Ocupació ha ressaltat que l’atur a la Comunitat Valenciana ha disminuït en 21.782 persones (-4,77%) durant aquest últim mes de juliol.

Així mateix, ha explicat que «la reducció de la desocupació, estretament lligada a la reactivació de la campanya d’estiu i a la recuperació d’una certa normalitat, és generalitzada i abasta tots els sectors productius, menys l’agricultura, i a tots els grups d’edat, especialment els menors de 25 anys».

Nomdedéu ha explicat que territorialment aquesta millora en les dades de l’atur ha sigut extensiva a València amb una reducció del 4%, a Alacant amb una disminució del 5,01% i a Castelló amb un -7,34%, així com a la totalitat de les comarques valencianes.

«Tot i això- ha continuat- l’impacte de l’emergència sanitària de la COVID-19 continua sent molt present, amb un increment de més del 18% de l’atur des del mes de març quan es va declarar l’estat d’alarma».

En aquest sentit, ha subratllat que des de Labora i des de la Generalitat «estem fent un esforç sense precedents per dur endavant noves mesures que milloren les oportunitats d’ocupació i contribuïsquen a una recuperació més sostenible, verda i inclusiva«.

Et Pot Interessar