23.3 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Nomdedéu: “En aquest període d’excepcionalitat, el compromís de Labora i de la Generalitat és clar: no deixarem ningú arrere. Ens deixarem la pell”

– Nomdedéu: “La prioritat de l’acció de Labora serà protegir a les persones treballadores i garantir el seu accés als recursos necessaris”

– El responsable d’Ocupació reconeix que la situació d’emergència sanitària “ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci” de les empreses valencianes

– En breu, Labora llançarà una convocatòria extraordinària d’ajudes per a personal autònom que ha hagut de tancar o patit una disminució del negoci del 75%

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedu, ha destacat que “la prioritat màxima de l’acció de Labora i de la Conselleria d’Economia Sostenible és protegir a les persones treballadores i al teixit productiu valencià, i fer-lo de manera àgil, garantint drets i assegurant l’accés als recursos necessaris”.

Nomdedéu s’ha pronunciat així després de conéixer les dades d’atur del mes de març, que llancen un augment de quasi el 10% amb més de 35.000 noves persones inscrites. “Aquest increment es troba íntimament relacionat amb la situació d’emergència sanitària que vivim, que ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci de les empreses valencianes”, ha assenyalat la responsable Ocupació.

El secretari autonòmic ha detallat que l’impacte ha sigut “considerable” en el sector de la construcció (+6,179 persones) i en el sector serveis (+23.726 persones), i ha afectat, principalment, a les persones treballadores de menys de 45 anys.

D’altra banda, ha assenyalat que els homes han sigut “clarament” els més perjudicats (13,65% vs 7,07%), mentre que les dones, que són majoria en molts serveis essencials (sanitat, alimentació, etc.) mantenen l’ocupació i, per tant, “també continuen més exposades als riscos derivats d’aquesta crisi sanitària”.

Nomdedéu ha manifestat que, per a fer front a aquesta situació d’emergència, des de la Generalitat, “ens hem centrat plenament en la provisió d’informació i en la posada en marxa de mesures d’urgència per a donar suport a les empreses, els autònoms i els treballadors i treballadores”.

“Amb la col·laboració de l’Estat -ha informat- hem agilitat al màxim els tràmits per a la gestió dels ERTE, automatitzant l’alta a les oficines de Labora i fent un esforç molt important per a resoldre els expedients al més prompte possible”.

A més, el director general de Labora ha avançat que, en breu, es llançarà una convocatòria extraordinària d’ajudes directes per a personal autònom que ha hagut de tancar o ha patit una disminució del negoci del 75%, amb una dotació de més de 57 milions d’euros.

“En aquest període d’excepcionalitat, el compromís del Servei Valencià d’Ocupació i de la Generalitat és clar: no deixarem ningú arrere. Ens deixarem la pell”, ha assegurat Nomdedéu.

Articles relacionats