18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Nit de Sant Joan multitudinària i sense incidències

DDE3IyZWsAAyN0r

La nit de Sant Joan a les platges de la Safor ha estat de nou multitudinària, i sense incidències d’importancia. No obstant, en el cas de Gandia, tot i haver-se registrat una gran afluència, les expectatives s’han vist un tant frustrades pel fet que, en coincidir la celebració en cap de setmana, s’esperava més públic. 

DDE3IyaXUAA3Io9

A les 23 hores va començar lanimació musical pel passeig marítim i a la mitjanit es va prendre foc a la foguera municipal, però el focus de la diversió estava als huit quiosquets de la platja que van oferir música en directe al llarg de tota la platja. 

DDE3CnxXcAAm96X

A Oliva la Nit de Sant Joan ha coincidit amb l’obertura dels sis “xiringuitos” autoritzats, que estan completant les seues instal·lacions a mesura que van front a les exigències de la normativa mediambiental. Els establiments autoritzats este estiu són  Llampuga (platja TerranovaBurguera), Cuc Vermell (platja de Aigua Blanca), Salitre (platja Pau Pi), Sunset, Olibaba i Oliva Nova (Aigua Morta).

 

neteja

El dia següent, com si res

El servei de neteja de la Platja de Gandia ha fet possible que a les 7 del matí de dissabte, només unes hores després de les celebracions de la nit de Sant Joan, els més de 4 kilòmetres de platja de Gandia estigueren en perfectes condicions per a que elsgandians i gandianes i elsturistes que visiten la localitat, gaudiren d’ella sense cap tipusd’incomoditat ni impediment.

Tal i com ve realitzant-se durant els darrersanys, el dispositiu de neteja ha desplegat un total de 48 persones, 40 d’elles dedicades a la neteja de la sorra i 8 per a netejar el passeig marítim Neptú. Els equips de neteja han retirat 160 tones de brutícia. El dispositiu s’ha encetat a la 1.30 de la matinada des del carrer Ribera Baixa cap al sud. El primer pas ha estat el cobriment total de les fogueres, per a garantir que estigueren apagades, i posteriorment s’ha procedit a la retirada de tots els elements i la brutícia generada per la festa de la nit més curta i màgica de l’any.

Aproximadamenta les 7.30 hores la platja de Gandia estava en perfectes condicions, i entre les 7.30 i les 9.30 s’ha rematat el dispositiu amb la neteja de les platges de Venècia i Rafalcaïd. Així, amb les primeres llums del dia, la platja ja estava en condicions de rebre els primers banyistes i esportistes que no han dubtat en gaudir d’una de les millors platges de la costa mediterrània.

A més, des de la Policia Local i Creu Roja Gandia han informat de que no han hagut incidents a destacar, i que s’han complert els horaris establerts per a la Nit de Sant Joan, en la qual els xiringuitos han oferit concerts i actuacions en directe i han pogut oferir servei als seus clients fins a les 3 de la matinada.

Des del Govern de Gandia han volgut agrair, un any més, la tasca del servei de neteja de la ciutat de Gandia, així com el departament de Serveis Bàsics i el de Turisme, els tècnics dels quals han estat treballant tota la nit i fins ben entrat el matí per garantir que tot el dispositiu es desenvolupara amb total normalitat.

Articles relacionats