19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Ni la pluja ni la Covid poden amb la Crida fallera de Gandia

– “Ja estem en Falles” el dissabte es va donar el tret d’eixida a les Falles de Gandia 2022.

– Les Falles de Gandia van celebrar dissabte passat els actes que suposen el tret de sortida per a les festes josefines: el pregó, a càrrec de José Vicens; la crida i el ball de Gala que es va celebrar al Museu Faller.

hl 8691602913
El pregó va ser a càrrec del responsable del programa radiofònic 40 Gandia, José Vicens.

hl 8691602909

Un text escrit per l’expresident de la Federació de Falles de Gandia, Jesús Garcia, que va fer un recorregut per la història de les 23 comissions.

hl 8691602922

Després va ser el torn de la Crida a la Plaça Major on les Falleres Majors de Gandia, mare i filla, Clara i Cristina es dirigien als fallers assistents a l’acte. Van destacar la importància de les festes d’aquest any, ja que suposen el ressorgiment de Gandia com a ciutat i de les falles com a festa i van animar la ciutadania a celebrar els dies de les falles sempre respectant les mesures sanitàries i higièniques.

Finalment l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui es dirigia al col·lectiu faller, recordant que es compleixen ja 75 anys de la constitució de la Junta Local Fallera i trasllada que aquest març vinent les Falles seran de nou les protagonistes.

hl 8691602917

L’alcalde va agrair als fallers la responsabilitat demostrada durant els gairebé dos anys que han transcorregut des de l’inici de la pandèmia. “Hem superat un dels moments més difícils de la nostra història amb força, voluntat i optimisme, i ara afrontem amb força aquesta nova etapa per escriure les millors pàgines de la nostra història”.

hl 8691602927

Cal destacar que tant Clara com Cristina han confiat amb Indumentària Martí, de fet el gerent de la firma, Juan Martí ens ha fet la descripció de la indumentària elegida.

Clara Tortosa Garcia, FMI de Gandia any 2022, va  estrenar per a la crida una seda estreta de nom ‘San Miguel‘ dels telers de ‘Vives i Marí’ en color negre amb el fons adomassat i una combinació de colors vius i metall or envellit. Cos mànega llarga en color negre i el fons adomassat i ha estat combinat amb cintes de vellús.

Les manteletes són de ‘Hijas de Carmen Esteve’ amb el centre de ‘nipi‘ i puntilles treballades amb lluentons en or. L’adreç és de Bonora de llaç clàssic en or envellit. Les pintes també són de ‘Bonora’ personalitzades amb el seu nom també en or envellit. Les sabates són de ‘Trinidad Meléndez‘ i l’alçador de ‘Margarita Vercher‘ i els calcetins d’Elvira Bella.

Cristina García Lechuga, FM de Gandia any 2022, va estrenar per a la crida aquest brocatell de seda dels telers de ‘Vives i Marí’ de nom ‘Santa Loida‘ en color ‘Ivoire‘ amb tota la trama en gris antracita. Per completar aquest meravellós tall, hem confeccionat aquest cos de mànega llarga en vellut en color gris antracita. Les cintes són amples a l’aigua a conjunt del dibuix.

Les manteletes de ‘Hijas de Carmen Esteve’ en puntilles i el centre de ‘nipi‘ tot brodat en blanc i lluentons en plata. L’adreç és de la casa Bonora en plata envellida, nacre, cristall i perla. Sabates de Trinidad Meléndez, calcetins d’Elvira Bella. L’Alçador és de Margarita Vercher. Les pintes són de Bonora, personalitzades amb el seu nom.

Articles relacionats