16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Neteja i erradicació de canyes al riu Serpis al pas per Vilallonga

– La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha iniciat en un quilòmetre del curs mitjà del riu Serpis, a Vilallonga, tasques de neteja i erradicació de canyes.

Les oportunes gestions dutes a terme per l’Ajuntament de Vilallonga on es va signar un conveni amb la CHJ per a l’eliminació de canyes en diferents punts del Riu Serpis al seu pas pel municipi.

En aquesta primera fase es treballa des de la zona coneguda com “El Pas de la Guàrdia “en el costat nord i sud de la presa, al voltant d’un quilòmetre. La primera part es realitza amb maquinària pesant i són les tasques de neteja i erradicació de les canyes, per a continuar amb tasques de manteniment per a, en la segona part de l’actuació la instal·lació de lones de geotèxtil, que eliminaren el rizoma de la canya.

L’alcalde de Vilallonga, Domingo García Perez, es va desplaçar ahir fins a la zona on s’ha iniciat l’actuació i va destacar la importància d’aquests treballs. Només cal passejar-se per les zones on s’han eliminat la canya per a adonar-se sense haver-se finalitzat les tasques, de la importància mig ambiental del nostre entorn. Una vegada finalitzada l’actuació segur que els nostres veïns i visitants podran continuar gaudint més si cap, de la nostra flora i fauna autòctona i la qualitat de les seues aigües.

La primera actuació s’ha realitzat en un dels punts amb major afluència de visitants per la seua ràpida accessibilitat i proximitat amb el centre urbà del municipi, amb la qual cosa, els veïns gaudeixen diàriament de grans passejos per aquesta zona.

Articles relacionats