12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

“Murals per la Sostenibilitat” art en directe a la platja de Gandia

– La platja de Gandia acull aquest cap de setmana la iniciativa ‘Murals per la Sostenibilitat’

Aquest cap de setmana de 10 a 18 hores, 17 artistes de Gandia, la comarca i altres ciutats pintaran murals a la sorra, a les casetes de fusta dels banys de la platja basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU

El regidor delegat de turisme, Vicent Mascarell, i el regidor delegat de Cultura, Nahuel González, han presentat aquest matí en roda de premsa al costat de l’artista Daniel González, una iniciativa que tindrà lloc aquest cap de setmana 13 i 14 de març i que té com a objectiu donar a conéixer els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Aquesta acció pretén visibilitzar el compromís que té Gandia per convertir-se en una destinació turística sostenible, així com conscienciar i implicar la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic utilitzant l’art urbà com a eina de comunicació i sensibilització cap a la ciutadania.

Així les coses, el dissabte i el diumenge de 10 a 18 hores, 17 artistes de Gandia, la comarca i altres ciutats pintaran murals a la sorra, a les casetes de fusta dels banys de la Platja. Dels artistes que participen més de la meitat són dones (10 dones i 7 homes).

A cada artista se li assignarà una caseta de fusta a la sorra de la platja que pintarà amb llibertat d’interpretació basant-se en la temàtica assignada i utilitzant el color del seu ODS més el blanc i negre. Totes les pintures que s’utilitzaran són ecològiques i respectuoses amb el medi ambient.

Tal com ha explicat Mascarell, la intenció de govern municipal és vincular la ciutat als ODS per aconseguir un futur millor. “Fa temps que estem treballant en el Pla d’Intel·ligència Turística i en la sostenibilitat per canviar la perspectiva cap a un turisme que no siga agressiu amb l’entorn. Volem que la platja es convertisca en un aparador d’art urbà i una bona oportunitat per donar a conéixer aquests objectius“.

El regidor de Turisme, ha convidat a la ciutadania de Gandia i la comarca a què “s’acosten a la platja de Gandia per veure treballar a aquests artistes i aprofiten l’excusa per a consumir en la nostra platja“.

Per la seua banda, Nahuel González va agrair la iniciativa a la regidora de Turisme i va voler destacar que Gandia ja és un referent d’art urbà i muralista i en aquest cas cada ODS comptarà amb un artista que ha estat seleccionat de la borsa d’artistes locals i rebran el corresponent pagament pel seu treball. “És important que es dignifique la feina dels artistes i amb el seu treball pretenem donar més difusió als ODS. Estem segurs que tots quedarem satisfets quan acabe el projecte“.

Finalment, Daniel González ha explicat que, en el seu cas s’abordarà els ecosistemes terrestres. “És una proposta artística que ens ha alegrat a tots els artistes. Tenim ganes de començar i que arribe el cap de setmana per fer el que més ens agrada i de passada, reivindicar els ODS” “Amb aquesta acció aportem el nostre granet de sorra per conscienciar a tots del que tenim al nostre planeta i que entre tots hem de cuidar-lo“.

Artistes participants

Alex Gambín, Gràcia Martí, Noé Peiró, Maldecap, Wendal, Ferran Mascarell, Inma Gregori, Elisa Basilisa, Pesolett_Art, Daiana Id Betan, Ada Sinache, Andrea Oliva, Vicent Faus, Gemma Moltó, Animalism Abstrack, Dani Garcia i Marta Torres.

Articles relacionats