20.9 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

“Mostra’t Gandia” vol continuar creixent augmentant la dotació i les categories dels premis

El IV Festival Mostra’t Gandia augmenta els premis i les categories

• El dissabte 30 de novembre finalitza el termini de presentació dels treballs a les 5 categories a concurs: Il·lustració (nova), fotografia, relat curt (en valencià), còmic i curtmetratge (tant local com de fóra de la comarca). Els premis passen de 100 a 300 € i, en el cas dels curts, de 300 a 500 €.

• L’objectiu del certamen és donar visibilitat i mostrar la realitat de qualsevol minoria social que puga patir una situació d’injustícia o discriminació per raons d’orientació sexual i identitat de gènere, cultura, edat, religió o diversitat funcional i psíquica, etc. També és una oportunitat per a artistes i creadors locals.

• La programació de l’edició 2020 es presentarà a principis d’any. Està organitzada per l’associació Poliqroma i la web comunitatgay.com, amb el suport de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Educació, Benestar Social, Cultura, Convivència i Mediació. També hi col·labora el Palau Ducal dels Borja, entre altres.

Fins al dissabte 30 de novembre es poden presentar els treballs participants en el IV Festival Mostra’t Gandia, organitzat per l’Associació Poliqroma i el web comunitatgay.com, amb el suport de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Educació, Benestar Social, Cultura, Convivència i Mediació. També hi col·labora el Palau Ducal dels Borja, entre altres.

La present edició, que es desenvoluparà entre el 29 de gener i l’1 de febrer a diferents espais com el Palau Ducal i el Teatre Serrano, incorpora novetats destacades. Així ho ha anunciat aquest matí el president de Poliqroma, Daniel Ardid. A les quatre categories existents: Fotografia, Còmic, Relat curt i Curtmetratges, s’incorpora la d’Il·lustració. A més, els relats curts seran en valencià, per tal de potenciar la creació literària local i en la nostra llengua. Pel que fa a curts, hi haurà dues subcategories: local i per a produccions de fóra de la Safor-Valldigna.

La quantia dels premis també augmenta considerablement, arribant fins i tot a triplicar-se en el cas de Fotografia, Còmic i Relat curt, que passen de 100 a 300 €, mentre que els curtmetratges passen de 300 a 500 €. “Gràcies a la implicació de l’Ajuntament, ja d’una forma transversal, de molts departaments, és possible realitzar el festival, que busca donar visibilitat i mostrar la realitat de qualsevol minoria social que puga patir una situació d’injustícia o discriminació, bé per raons d’orientació sexual i identitat de gènere, edat, cultura, religió, diversitat funcional, psíquica…”, ha assegurat Ardid.

Des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives donem suport a les accions que reivindiquen la diversitat en totes les seues formes per tal de conéixer millor la nostra realitat. L’objectiu és fomentar en la societat els valors del respecte a la diversitat i mesures d’inclusió. En aquest cas, a través de l’art”, ha indicat la regidora, Juana Navarro.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Nahuel González, ha manifestat “que és un plaer cedir espais culturals de la ciutat per a tot un referent de l’expressió de les minories, com és el Mostra’t Gandia”.

“És un projecte sociocultural que també és una oportunitat per a tots aquells creadors i artistes que volen donar a conéixer els seus treballs”, ha recordat l’edil de Convivència i Mediació, Liduvina Gil.

“I és que és necessària la visibilitat i la normalització del respecte”, ha conclòs la regidora de Polítiques Educatives i Benestar Social, Carmen Fuster.

Articles relacionats