16 C
Gandia
Dissabte, 1 octubre, 2022

Mostra al carrer “25 edicions de l’Homenatge a la Paraula”

• Lluís Romero és el comissari de l’exposició, que es pot visitar al Passeig de les Germanies (enfront de la Casa de Cultura), gràcies a la col·laboració de la regidoria de Cultura i el Ceic.

El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat del director del Ceic Alfons el Vell, Emili Morant i Lluís Romero, comissari de l’exposició, han presentat la mostra de carrer «25 Anys d’Homenatge a la Paraula», que ja es pot visitar al Passeig de les Germanies (Casa de la Marquesa).

Des de 1997, el Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals, Ceic Alfons el Vell, celebra anualment l’Homenatge a la Paraula, «amb el propòsit fundacional d’apropar la nostra tradició literària, la nostra riquesa cultural, a un públic més ampli. Així, en cada edició es presenta un acte on la paraula escrita es fon amb el teatre, la música, la dansa o les arts plàstiques…» En paral·lel a cada espectacle, s’edita un llibre. Així, aprofitant la vint-i-cinquena edició d’enguany, s’ha muntat una exposició que recull «com de valorades han sigut aquestes celebracions, binomi d’acte públic i llibre editat repartit als assistents…», ha explicat Morant.

Fins a convertir-se en tota una referència en el panorama literari de la nostra llengua. «25 anys amb grans homenatges a escriptors i escriptores molt importants, amb magnífics espectacles com el que vam veure al Teatre Serrano, en homenatge a Ignasi Mora, Fill Predilecte de Gandia. Per tant, cal agrair-li al CEIC els 25 anys de treball per la literatura i la reivindicació cultual, on l’Ajuntament sempre estarà al costat», ha ressaltat González.

Finalment, el comissari ha destacat la diversitat de mostres que s’han donat al voltant de la paraula: S’hi han fet homenatge als clàssics, clàssics, com Ausiàs March, Roís de Corella o Joanot Martorell; als clàssics recents (Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Maria Mercé Marçal… I als que encara continuen en vida com: Àngels Moreno, Josep Piera o Ignasi Mora, entre altres. «És a dir, que hem volgut fer una mostra gràfica també de la importància que han tingut també els llibres de l’Homenatge a la Paraula i en aquesta documentació ens hem basat per a preparar l’exposició».

Articles relacionats