Mor l’exministra Carmen Alborch als 70 anys

La política, professora i escriptora valenciana Carmen Alborch, ministra de Cultura en el govern del PSOE entre 1993 i 1996 i medalla de la Universitat de València, ha mort este dijous als 70 anys.

L’última aparició pública d’Alborch (a la imatge) es va produir encara fa pocs dies, el passat 9 d’octubre, quan va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat. En el seu discurs, ja que va exercir a més com a portaveu dels guardonats, va asseverar que el feminisme «havia de ser declarat Patrimoni de la Humanitat».

Carmen Alborch va ser ministra de Cultura del Govern entre 1993 i 1996, a més de diputada del grup socialista en tres legislatures. En 2007 va ser candidata a l’alcaldia de València, exercint de portaveu socialista en l’Ajuntament fins a juny de 2011.

En el seu currículum figuren nombroses distincions per la seua lluita per la igualtat entre dones i hòmens, com a Premi de Dones Progressistes, Premi Meridiana de la Junta d’Andalusia, Premi Rosa Manzano 2007 o Premi de Gabriela Sánchez Aranda 2009. És sòcia d’honor de l’Associació Clàssiques i Modernes i de l’Associació de dones investigadores i tecnòlogues (AMIT). A més, ha rebut també el Premi Generant Art 2015 concedit per l’Associació Generant Art de dones artistes.

Et Pot Interessar