Mónica Oltra: «El que valia per a Montoro val per a Montero»

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha destacat aquest dijous la necessitat que la Comunitat Valenciana compte amb finançament suficient i deixe de ser l’autonomia «pitjor finançada d’Espanya». Així, ha dit que se seguirà reclamant a l’actual Govern central «un finançament just» perquè «el que valia per a -Cristóbal- Montoro val per a -Mª Jesús- Montero», ha dit en al·lusió a l’anterior ministre d’Hisenda amb el PP i l’actual titular d’aquest departament amb el PSOE.

«No ha canviat res i nosaltres anem a seguir defenent els drets dels valencians», ha assenyalat la també coportaveu de la coalició Compromís. «El que passava fa dos mesos és la mateixa situació que hi ha ara. L’única cosa que ha canviat és el Govern d’Espanya», ha agregat en aquest sentit.

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en una jornada de portes obertes de Projecte Home, preguntada per l’anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, de no dur a terme en aquesta legislatura la reforma del sistema de finançament.

La responsable autonòmica ha manifestat que la necessitat de comptar amb el finançament suficient i de seguir exigint-lo és una cosa que sostenen no solament els polítics. «Ho està dient la societat civil, ho està dient l’empresariat valencià, ho està dient el propi conseller d’Hisenda», Vicent Soler, ha exposat.

Després d’açò, ha reiterat que «no ha canviat res» en eixa necessitat i en eixa reclamació perquè «els valencians necessiten un finançament just, entre altres coses, per a poder garantir la igualtat de drets a les persones» i «una sanitat, una atenció a la dependència, una educació i unes oportunitats laborals com té la resta de persones que viuen a Espanya».

«Els valencians no volem ser ciutadans de segona. Som la pitjor comunitat finançada d’Espanya. Això és alguna cosa que està acreditat. La comissió d’experts ja va dir que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada d’Espanya i que això genera una injustícia i s’ix del marc constitucional», ha subratllat la vicepresidenta del Consell.

Mónica Oltra ha afirmat que el finançament que es demana és «la que necessitem per a fer les polítiques que possibiliten que els valencians puguen tindre igualtat d’oportunitats». «Açò que passava fa dos mesos és la mateixa situació que hi ha ara. L’única cosa que ha canviat és el Govern d’Espanya», ha insistit.

En aquesta línia, ha asseverat que «el que valia per a Montoro val per a Montero» perquè «no ha canviat res» i ha reiterat que des de la Comunitat se seguirà «defenent els drets dels valencians». «Sempre hem dit que voluntat política hi ha. Els treballs de la comissió d’experts i del Consell de Política Fiscal i Financera estan molt avançats», ha agregat.

D’altra banda, Oltra ha considerat que en els dos anys que queden de legislatura «hi ha temps més que suficient per a canviar el sistema de finançament». No obstant açò, ha demanat que si fins que arribe la reforma hi ha «alguna mesura concreta que millore el finançament dels valencians, es pose sobre la taula».

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat que els valencians «no anem a conformar-nos amb declaracions de voluntat que després queden en això». Ha ressaltat que «tenim un sistema caducat des de 2014» i que «hi ha temps de sobra per a posar el nou sistema en marxa».

Et Pot Interessar