13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Mónica Oltra demana al PP i a les patronals que recolzen la manifestació pel finançament

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha insistit que la mobilització en defensa de la reforma del finançament que es preveu convocar a la Comunitat “no és per a molestar a Rajoy”, i ha demanat al PPCV que “no trenque la unitat”.
Oltra s’ha pronunciat així en una roda de premsa relacionada amb dependència en ser preguntada per la postura dels ‘populars’ i de la patronal de no tenir intenció de sumar-se a aquesta mobilització.
Sobre aquest tema, Oltra, qui ha apuntat que s’estan mantenint reunions entre sindicats i representants de patronals “per a veure com s’encara aquesta expressió pública del poble valencià”, ha mostrat la seua voluntat que en aquesta reivindicació “estiguen tots els partits”, i va a seguir intentant que siga així perquè té “una paciència a prova de bombes i un optimisme segurament poc prudent”, ha dit.
La vicepresidenta confia que el PPCV “no trenque la unitat” i en què “s’imposen els drets dels valencians a un joc partidista de no voler molestar a Rajoy”. “Açò no és per a molestar a Rajoy -ha insistit-, sinó per a reivindicar els nostres drets”.
En aquesta línia, ha agregat: “Si l’han fet candidata -a Isabel Bonig-, ja no va a passar res perquè se sume a aquesta mobilització, a aquesta expressió pública unitària que l’única cosa que vol és reivindicar-nos com a comunitat autònoma que vol ser igual que la resta”.
Preguntada per si el Consell estaria disposat a modificar la mobilització en el cas en què el PPCV o la patronal demane determinades condicions per a sumar-se, Oltra ha respost que “el Consell no està convocant açò”.
Així mateix, ha advertit que la Generalitat “recolzarà qualsevol expressió pública, siga la que siga, sobre la necessitat d’un tracte i un finançament just. El Consell recolzarà el que decidisquen els partits, la patronal, els sindicats. El que es decidisca unitàriament, el Consell ho recolzarà”.

Articles relacionats