Missatges d’optimisme per als residents del Centre d’Atenció de Caritas-Gandia

El cap de Ginecologia i Obstetrícia de l’hospital Francesc de Borja de Gandia, Vicent Carmona, ha transmés paraules d’optimisme i ha apel·lat als valors del treball i la responsabilitat, en una xarrada que ha impartit als residents del Centre d’Atenció Integral (CAI) de Càrites Interparroquial Gandia.

A través d’aquesta xarrada, corresponent al cicle «Café amb èxit», el doctor ha parlat de la seua trajectòria professional, i en aquest sentit, ha destacat les dificultats per les quals va passar en els seus primers anys de vida. Provinent d’una família humil, Carmona ha explicat que el seu pare era obrer i que cap membre de la seua família va voler estudiar a excepció d’ell. Així doncs, abans de començar la carrera i mentre estudiava, va treballar de cambrer i fins i tot ajudava al seu pare en l’obra. “No ha sigut un camí fàcil”, ha dit Carmona, encara que ha destacat que mai li va faltar el suport de la seua família.
Vicent Carmona ha admés en la seua xarrada estar “orgullós d’on he arribat. No dec cap favor a ningú perquè he aconseguit el que tinc pels meus propis mèrits”.
Aquestes paraules van ser rebudes amb sorpresa pels residents del CAI, ja que molts d’ells han travessat o travessen moments molt difícils en la seua vida personal i a més manquen d’ocupació o es troben en els primers passos de reinserció sociolaboral.
En aquesta línia, Carmona ha indicat que “l’esforç té premi, però a més, cal ser honest amb u mateix i amb els altres”. D’altra banda, ha destacat que a més de ser honest, u no ha de perdre mai l’esperança perquè “jo mai vaig pensar que arribaria tan alt a nivell professional. Sempre hi ha esperança, un camí, una ajuda”.
Vicent Carmona va decidir ser mèdic perquè la seua àvia va patir de molt dolor en el genoll a causa del reuma i li va dir que es faria metge per a poder guarir-la, encara que va reconèixer que no sempre es pot ajudar al pacient, I en eixos casos, ha explicar que no es pot “donar una visió fatal ni llevar l’esperança al malalt. No pots dir que no pots fer res per la seua vida”, va concloure.

Et Pot Interessar