18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Miró diu que no sap res sobre la gestió de la Fundació Jaume II i Marcos Benavent es nega a declarar

La exconsellera de Cultura i Esport, Trinidad Miró, ha afirmat aquest dilluns en una sessió de la comissió que investiga les presumptes irregularitats compreses en el cas Taula, que no en sap res sobre la gestió de la Fundació Jaume II el Just, de la que es van desviar fins 11 milions d’euros que havien d’haver estat destinats a la gestió i recuperació del Monestir de la Valldigna. Més escarit ha estat Marcos Benevent, el ‘ionqui’ dels diners i ex treballador de la Fundació Jaume II, qui s’ha negat a declarar en esta mateixa comissió argumentant que es tracta d’una “pantomima” a la que ha acudit perquè en el cas contrari anava a ser multat. 

L’exconsellera Miró ha dit sobre la Fundació Jaume II El Just, que mai ha tingut cap document ni res en el que s’haja posat un però, ni que s’haja comés cap irregularitat perquè, en aquest cas, ha subratllat que haguera sigut “la primera” a denunciar-ho, i ha defensat que en la institució es va actuar amb “màxima transparència i rigor”.

La representant del PSPV en esta comissió, Carmen Martínez, li ha replicat que “no sé a què es dedicaven els consellers del PP perquè segons vosté no coneix, no li consta i no participava de la presa de decisions de la Fundació”.

El representant de Compromís, Fran Ferri, ha preguntat a l’exconsellera si “va tapar el PP la boca a Burgos (ex gerent de la Fundació) amb diners”.

I sobre la negativa de Marcos Benavent a declarar, Ferri ha etzibat: “Vosté no és un penedit, és un supervivent que va fer les gravacions perque sempre ha tingut un pla B baix el braç”.

Fran Ferri ha fet pública també la resolució per la qual Trinidad Miró va autoritzar una indemnització de 61.000 euros a l’exgerent de la Fundació Jaume II, Vicente Burgos, i ha declarat que “el contracte no feia referència a cap indemnització i per llei hauria hagut de ser de 5.482 euros”.

 

Articles relacionats