10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Miramar punt de trobada de milers de persones per la festa del valencià

– 100 paradetes entre tallers i estands van omplir els carrers del centre històric del municipi

Miramar va ser el dissabte l’escenari on més de tres mil persones – superant la xifra de la població del municipi- celebraren la Trobada d’Escoles en valencià. Un encontre que segon l’organització va superar els 10.000 assistents.

Miramar trobada escola en Valencia

La consellera d’Educació i Cultura, Raquel Tamarit, entre altres autoritats com el diputat del Congrés, Joan Baldoví, el director Territorial de Presidència, Paco Molina i càrrecs autonòmics, provincials, alcaldes i alcaldesses de la Safor, estigueren presents en aquest dia tan important per als xiquets i xiquetes de la comarca.
Des d’una foto amb Joan Fuster, bosses i samarretes, batucada, planters, polseres, viseres divertides, jocs a l’aire lliure, antifaços, ventalls, etcètera, fins a berenar amb bunyols i coca borratxa, les postres típica de Miramar. Un seguit de quasi 100 paradetes, entre tallers i estands, que van omplir, amb entreteniment per als més menuts, els carrers del centre històric del municipi.

Miramar trobada escola en Valencia 1

En total, més de 50 centres de la Safor-Valldigna, una desena d’associacions de mares i pares, escriptors i escriptores, jocs educatius, llibreries i editorials, associacions com Astea Safor i l’Espai d’Acompanyament Gaia, empreses de càterings dels menjadors escolars, entre altres com la Muixeranga de la Safor.

Des de l’organització, Escola Valenciana, la Coordinadora pel Valencià Safor-Valldigna i l’Ajuntament de Miramar fins a la Conselleria d’Educació, la Unitat de Normalització lingüística de la Diputació de València, la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, la Universitat Politècnica, la Generalitat Valenciana i l’IVAJ o la Ciutat de les Arts i les Ciències, foren altres institucions presents a la Trobada. A més, les associacions de Miramar també estigueren presents, ADOMAR, el Miramar C.F., C.A. Fent Cames, el Club Frontenis Miramar -qui va disputar tres partides contra Quart de Poblet al frontó municipal- i la Unió Musical Milamarina, així com el Taller de la Memòria i l’Escola Marinera de Miramar.

“Els milers de xiquets i xiquetes que assistiren a la Trobada són els vertaders protagonistes d’aquesta festa. Els centres, les associacions i les institucions s’hi han bolcat per a aconseguir que ells i elles es retroben amb la vida al carrer, amb tot el que teníem abans de la pandèmia”, assegura Pilar Peiró.

Miramar trobada escola en Valencia 3

La música, les danses i les figures de la Muixeranga, acompanyats per centenars d’assistents als peus de l’Església, tancaren els tallers de la Trobada. “La Muixeranga és tradició, arrels, sentiment, és coordinació, respecte, esforç i solidaritat, per això no podia faltar a la Trobada”, destaca Peiró. Com tampoc podia faltar el gran sopar de germanor amb més de 300 comensals que es congregaren al costat de la plaça de la música. Allí, amb les lletres del grup valencià La Ruba finalitzà un dia de retrobaments.

Articles relacionats