15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Miramar programa un seguit d’activitats per a celebrar els 20 anys de les Jornades Mediambientals

 

– En la campanya de reciclatge s’han recollit 90 kg de plàstic per a realitzar dos bancs i una paperera 

– L’Ajuntament de Miramar celebra, del 19 al 22 d’abril de 2022, la XX edició de les Jornades Mediambientals amb activitats per a totes les edats

El dimarts 19 d’abril, aprofitant les vacances de pasqua, serà el primer dia d’activitats amb la posada dels dos bancs i la paperera fets amb els taps aportats pels veïns i veïnes de Miramar en la campanya ‘Anem a donar als teus taps una nova vida!’, de la mà de Plàstic Preciós la Safor.

En la campanya es recolliren 90 kg de material plàstic i s’utilitzaren 35 kg de plàstic en cada banc, mentre que la paperera està fabricada amb 10 kg de plàstic.

A les 11 h tindrà lloc el primer taller de treballs manuals amb elements reciclats en el que els xiquets i xiquetes podran conéixer la fauna marina. I a la vesprada farem un clauer amb plàstic reciclat al Centre Social El Molí de la mà de Plàstic Preciós la Safor. Inscripcions a través del telèfon de l’Ajuntament de Miramar 962819101 o el correu premsa@ajumiramar.org

El dimecres es dura a terme una ruta interpretativa a través del Sender Blau de Miramar. Menuts i grans coneixeran la fauna i flora de l’entorn natural i a més, durant el recorregut s’aprendrà a manipular amb cura els ocells. A la vesprada, a les 17 h és el torn dels contacontes.

L’endemà, el dijous a les 11 h hi haurà un altre taller, en aquesta ocasió al parc de la Natura, en un entorn únic. Allí s’observara la biodiversitat i coneixerem els pol·linitzadors. A la vesprada, a les 17 h, ens endinsarem en el món de la impressió en 3D, però amb plàstic reciclat. El taller serà al Centre Social El Molí i cal inscripció prèvia a través del telèfon de l’Ajuntament de Miramar 962819101 o el correu premsa@ajumiramar.org

Finalment, el divendres 22 d’abril a les 12 h es gaudirà de les arts escèniques i sonores amb Res-i-dual un espectacle acompanyat d’un taller de percussió participatiu a la Plaça de la Música. Per tancar les Jornades, a la vesprada a les 17 h, s’entrega un detall a les noves incorporacions al programa ‘Créixer Junts, Millor’.

“Amb la celebració de les Jornades volem impulsar l’educació ambiental com un pilar per a la cura del medi ambient, des de l’educació però també des de l’entreteniment. Així, ens assegurem que des de ben xicotets/es tenim les ferramentes per ser conscients de la importància de reciclar, reutilitzar i no malbaratar els recursos naturals”, assegura Òscar Orengo, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Miramar.

Programació

Dimarts
10.30H | Carrer Abadia. Inauguració de les Jornades.
11.00H | Plaça de la Música. Taller de manualitats: Salvem la fauna marina.
17.00H | C.S. El Molí. Taller: “Llarga vida al plàstic”.
Procés de producció d’un clauer a partir de residu plàstic. Cada assistent rebrà un clauer de record. CAL INSCRIPCIÓ (Ajuntament de Miramar o premsa@ajumiramar.org)

Dimecres
10.30H | | Plaça de la Música. Ruta interpretativa: ‘Sender Blau Miramar’. Durant el recorregut aprendre’m a manipular els ocells.
17.00H | | Plaça de la Música
Contacontes: Coneixem les granges

Dijous
11.00H | Parc de la Natura. Taller: Biodiversitat i pol·linitzadors
17.00H | C.S. El Molí. Taller: impressió 3D amb plàstic reciclat.
CAL INSCRIPCIÓ (Ajuntament de Miramar o premsa@ajumiramar.org)

Divendres
12.00H | Plaça de la Música. Res-i-dual. Art escènic i sonor amb taller de percussió participatiu.
17.00H | Plaça de la Música. Entrega XX edició ‘Créixer Junts, Millor’.

Articles relacionats