14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Miramar organitza unes jornades per la Igualtat per a reivindicar el Dia de la Dona

 

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Miramar i l’Associació de  Dones ADOMAR presenten les Jornades per la Igualtat amb una extensa programació que va des del 26 de febrer fins a l’1 abril de 2022.

Aquestes activitats, que s’inicien el dissabte 26 de febrer, engloben un conjunt de propostes destinades a totes les dones del poble, des de les més xicotetes amb la xarrada ‘Les professions no tenen gènere’ o el mural participatiu  de Bárbara Sebastián a.k.a. Barbiturikills, fins a les més majors amb l’exposició “IGUALDAD DE GÉNERO Y OBJETIVOS DE DESARROLLO SOSTENIBLE” o la Volta a Peu pel terme.

A més, aquest programa que concentra moltes activitats durant la setmana del Dia de la Dona, pretén dur a terme altres actes més enllà del 8M per a simbolitzar que la  reivindicació és “Març i tots els mesos de l’any”, destaca Natalia Vila, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Miramar.

Així, la inauguració de les jornades serà el dissabte 26 de febrer a les 19 h, a l’auditori, amb la CLOWNFERÈNCIA “A MÉS IGUALTAT MÉS FELICITAT” a càrrec d’Escuela de Payasos los hijos de Augusto. A més, el diumenge 27 a les 19 h, tindrem també a l’auditori, el monòleg feminista i en valencià “Soc Hiperactiva” de Pepa Cases. Entrada gratuïta fins a completar aforament.

PROGRAMA JORNADES IGUALTAT MIRAMAR 2022

Ja entrant en la setmana del 8 de març s’han programat diverses activitats per a tots els públics: l’associació ADOMAR organitza el dissabte 5 de març una sessió de Mindfulness a la platja, aquesta activitat anomenada bany de bosc “és una immersió en la natura acompanyats d’una guia que ens ajuda a despertar els nostres sentits anestesiats per la nostra forma de vida actuals.

El bany de bosc, ens ensenya a canviar d’actitud i a caminar d’un altre forma per la vida. Ens ensenya a valorar els petits detalls, a ser humils, a empatitzar, a connectar amb les persones, a estimar la natura i a dedicar-te temps a tu mateix”. El diumenge 6 de març serà el dinar del Dia de la Dona al Centre Social El Molí. Les interessades poden passar a apuntar-se el dimarts 22 i el dijous 24 de febrer de 18.30 a 19.30 h al Molí.

El mateix 8 de març les activitats se centraran al CEIP Oliveretes. Des de l’Ajuntament de Miramar s’ha preparat un taller de noves masculinitats, ‘MATRI EL XIQUET PERDUT’, impartit per ProActives a l’alumnat de 5é i 6é de primària.

Per a infantil i primer cicle de primària des del centre han organitzat la xarrada “LES PROFESSIONS NO TENEN GÈNERE” on participaran diferents dones rellevants que treballen en professions lligades tradicionalment al món masculí, contarem, entre altres, amb la participació de l’alcaldessa de Miramar, Pilar Peiró. I a la vesprada, a les 17.30 h, recorrerem el terme de Miramar amb una Volta a Peu. Les participants tindran una samarreta, com a obsequi de l’Ajuntament de Miramar, i berenar organitzat per ADOMAR.

Pel que fa a la Biblioteca Municipal, el club de lectura del mes de març, celebrat el dimecres 9 a les 18.30 h, estarà dedicat a Anita Nair i el llibre ‘El vagón de las mujeres‘. A més, durant tot el mes hi haurà un racó de lectura dedicat a la perspectiva de gènere.

Per continuar amb les activitats, el dijous 10 de març hi ha programat un taller de terrisseria amb tormo. “Les dones som multifacètiques i sobretot molt creatives. I és per això que, en aquest taller podràs desenvolupar la teua faceta artística fins que reconegues la dona emprenedora que pots arribar a ser”. Per a participar en aquest taller cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament o els dies 22 i 24 de febrer de 18.30 a 19.30 h al Molí.

El dissabte 12 de març, a partir de les 11.00 h, vindrà a Miramar l’artista Barbiturikills i realitzarem un mural participatiu i reivindicatiu del 8 de març al carrer Bellreguard. “Des de la Regidoria d’Igualtat us convidem a tots i totes les veïnes de Miramar a participar en aquest mural, un mostra de la lluita del nostre poble per aconseguir la igualtat entre homes i dones”, destaca Vila.

I per tancar les jornades, des del 23 de març fins a l’1 d’abril tindrem, a la segona planta de la Biblioteca, l’exposició “IGUALDAD DE GÉNERO Y OBJETIVOS DE DESARROLLO SOSTENIBLE” a càrrec de la FUNDACIÓN MUSOL. Aquesta mostra es podrà visitar de dilluns a divendres de 17 h a 20 h.

Articles relacionats