9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Minut de silenci per la memòria de les dues darreres victimes

Aquest migdia hem tornat a guardar un minut de silenci per la memòria de les dues darreres víctimes de la violència masclista i per a rebutjar i condemnar el seu assassinat.

Judit, de 29 anys, assassinada per la seua exparella sentimental a Terrassa. L’assassí la va disparar i després es va suïcidar. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no consten antecedents judicials de violència de gènere. Havien conviscut junts fins que fa uns mesos la dona va decidir posar fi a la relació. No obstant això, familiars de la víctima assenyalen que l’assassí estava assetjant-la, cridant-la contínuament i intentant convéncer-la per a continuar la relació.

L’altra dona, Liliana, de 43 anys, ha sigut assassinada per la seua parella a la Pobla d’Almoradiel (Toledo), davant dels dos fills menors d’edat. Van ser els fills els qui, després de presenciar el crim, van avisar una veïna que va alertar els serveis d’emergències. Amb ells, el nombre d’orfes com a conseqüència de la violència de gènere és de 280 des que hi ha recompte oficial (2003).
La Delegació de Govern a Castella-la Manxa ha confirmat que no hi havia denúncies prèvies per violència masclista a la parella.

Sense acabar el mes de gener, ja són quatre les dones assassinades per violència de gènere l’any 2020. 1.037 des que hi ha xifres oficials (2003).

A més, denunciem que el nombre de menors víctimes mortals per #ViolènciadeGènere des de gener de 2013, data en la qual s’inicia la recollida d’informació, és de 35.

Totes i tots hem de dir PROU a aquesta xacra social. Perquè #EnsVolemVives i no desitgem #NiUnaMenys. La violència de gènere és la vulneració més extrema dels drets humans i les llibertats fonamentals. #NoMiresCapaUnAltreCostat

016: Telèfon gratuït d’atenció a la víctima de la violència de gènere. No deixa rastre a la factura, però  cal esborrar-lo del llistat de telefonades.

96 295 95 28: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

96 287 88 00 – 96 287 88 01: Policia Local de Gandia.

091: Policia Nacional.

112: Telèfon d’Emergències.

Articles relacionats