MINUT DE SILENCI PEL DARRER CRIM MASCLISTA

Autoritats i personal de l’Ajuntment de Gandia, com en la major part de les institucions, han guardat al migdia d’este dimecres un minut de silenci en condemna per l’assassinat a Benidorm d’una dona a mans de la seua actual parella.

La filla de la dona assassinada es troba acolliment a casa de la família d’una amiga de la mare mentre es tracta de localitzar al seu pare biològic a Argentina. El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha explicat que la dona va ser assassinada de “tres punyalades en l’estómac” per, presumptament, la seva parella sentimental, “un fet detestable” i que va ser la seva filla de 16 anys qui la va trobar i va avisar a la Policia Nacional.

 

Sobre aquest tema, ha informat que existien dues denúncies precias. Una de 2010 que va ser retirada per la víctima i una en 2014 que va arribar al jutjat però la víctima no es va ratificar. “Tots els assassinats són dolorosos però veient els antecedents, que ell tenia també per altres assumptes com a furts, tenim la percepció que era evitable”, s’ha lamentat.

Així, ha assenyalat que estem davant un “terrorisme masclista” que ha ocasionat tres víctimes a la Comunitat en el que portem d’any, dos a València i una a la província d’Alacant. “Est és un terrorisme masclista que hem de combatre tots junts”, ha recalcat.

Per això, ha garantit que les Administracions “ens bolquem amb les víctimes” i en aquest sentit ha recordat a totes les dones que existeix un número de telèfon gratuït, el 016, que no deixa rastre en la factura i on poden denunciar i on rebran assistència jurídica i social.

Et Pot Interessar