Milers de persones recorden al Govern de la Generalitat els compromisos per complir

Milers de persones han participat este diumenge en la manifestació convocada a València per la Comissió Nou d’Octubre, aquesta vegada sense incidents gràcies a un fort dispositiu policial que ha aïllat a grups d’ultradreta que s’havien concentrat en el mateix punt de partida de la marxa. (Foto d’Antoni Rubio).

La manifestació ha exigit l’execució de compromisos dels partits que van suscriure l’Acord del Botànic, entre els la fi de la censura de TV3 i la inclusió de la competència lingüística com a condició per a l’accés a la funció pública per a posar fi a la discriminació per raó de llengua. 

Membres de grups de l’ultradreta havien protagonitzat abans moments de tensió en els carrers, però han estat continguts per la forta presència policial desplegada.
Un contundent cordó d’agents ha envoltat en una part de la Plaça de Sant Agustín a diverses persones que portaven banderes d’Espanya i realitzaven la salutació nazi, a més de cridar consignes d’aquesta ideologia, cantar ‘Cara al Sol’ i llançar gas a un grup de periodistes.
Tot i això la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, amb eixida en Sant Agustín i arribada a la plaça Amèrica, ha recorregut les vies cèntriques amb normalitat i ambient festiu.

Processó cívica

Pel matí, la Processó Cívica del 9 d’Octubre ha recuperat enguany gran part de la normalitat que es va veure alterada en 2017 en un recorregut en el qual ha predominat la unanimitat dels assistents sobre l’ensenya, amb aplaudiments i constants crits de ‘ViscaValència’ al seu pas. Les proclames i xiulades contra les autoritats de la Generalitat i l’Ajuntament de la ciutat han persistit, però s’han barrejat amb altres ciutadans que mostraven únicament el seu afecte a la bandera valenciana.
La comitiva ha realitzat enguany el seu tradicional recorregut des del consistori de la capital valenciana fins al Parterre amb la Reial Senyera -portada en aquesta ocasió per la tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez- com a protagonista.

Acte institucional a Gandia

A Gandia el Nou d’Octubre s’ha celebrat en la vessant institucional amb un acte al pati del Palau Ducal amb representants institucionals i de les principals entitats de la ciutat. El PP havia criticat que es suprimira la processó cívica, un acte que va instaurar el propi PP quan va governar Gandia de 2011 a 2015. 

Et Pot Interessar