24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

Més protecció per a les persones majors amb els bancs

– Compromís vol que la Llei de Protecció dels consumidors i usuaris vulnerables incloga mesures per a les persones majors amb els bancs

– La coalició tractarà d’introduir, al Senat, qüestiones per a posar en relleu la vulnerabilitat pels costos d’energia, la desinformació, la bretxa digital, els préstecs fàcils o el maltractament als clients majors dels bancs.

La coalició Compromís esmenarà a través del senador Carles Mulet el Projecte de Llei de protecció dels consumidors i usuaris enfront de situacions de vulnerabilitat social i econòmica “amb l’ànim de millorar-lo i introduir mesures que preocupen amplis col·lectius i ens acaben o ens acabaran afectant a tots en algun moment”. Per a Mulet el text, que procedent del Reial decret llei 1/2021, de 19 de gener, “sembla haver sigut incapaç d’introduir millores en casos com la vulnerabilitat pels alts costos de l’energia i la desinformació existent entre molts consumidors atabalats davant les noves tarifes cada vegada més altes. A vegades moltes d’aquestes persones desconeixen la possibilitat d’optar a tarifes més avantatjoses com les regulades en el cas del gas i urgeix traslladar-los una informació de la forma més correcta i senzilla possible. A l’igual ocorre amb els contractes amb bancs i el problema de la bretxa digital existent amb la tercera edat”, explica el representant valencià.

La coalició treballa de la mà de diferents col·lectius, serveis i organitzacions per a plasmar i introduir en el text del Govern, que ja ha passat pel Congrés, el rebuig a perpetuar situacions de vertader “maltractament a clients i persones majors” que s’han d’esperar al carrer, durant llarg temps pel tema Covid, es veuen seriosament afectades pel tancament d’oficines bancàries als pobles “o arriben tard a la digitalització i tenen serioses dificultats a utilitzar l’APP del banc o els caixers automàtics. No podem consentir dels bancs i normativa una excessiva rigidesa que els margina i deprimeix”, ha agregat.

D’altra banda, la coalició buscarà introduir alguns altres aspectes que regulen l’accés a crèdits fàcils i ràpids per part de persones en situacions de vulnerabilitat social i econòmica “que poden ser víctimes del crèdit per les seues situacions d’ansietat, angoixa o necessitat. Parlem de les targetes “revolving” i pràctiques abusives d’entitats amb els crèdits fàcils i usurers cap a aquest segment poblacional tan perjudicat, que a vegades realitza apostes en línia i que necessita finançament ràpid”.

Mulet confia que en aquesta ocasió el Senat torne a ser un exemple i permeta la introducció assossegada d’esmenes al text, amb la idea de millorar-lo i que el debat siga ric i productiu enfront de les presses per fer circular per la cambra normativa a tota velocitat amb l’ànim d’evitar que els senadors i senadores introduïsquen esmenes a un text que fa un any que està sense aprovar.

Articles relacionats