20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

MÉS GANDIA DIU QUE RENUNCIA A INVESTIGAR L’ETAPA DEL PSOE A IPG “PERQUÈ ELS POSSIBLES DELICTES HAN PRESCRIT”

El Grup Municipal de Més Gandia ha mostrat el seu malestar per l’abandonament d’aquest matí dels regidors i les regidores del PP, en qualitat d’accionistes, de la Junta General Universal de la Societat Iniciatives Públiques de Gandia, S.A.. Per a la portaveu, Lorena Milvaques, Guillermo Barber i Víctor Soler (representants del PP) “no només van demostrar la darrera legislatura amb majoria absoluta la seua incapacitat de gestió al front d’IPG que ha dut a la ciutat una situació de fallida econòmica, fins i tot van ser incapaços d’investigar i depurar responsabilitats dels anteriors gestors si tenien dubtes, tot i saber que els possibles delictes prescriuen als quatre anys”. Per això, en la junta celebrada este dilluns “només hem pogut aprovar l’acció social de responsabilitat front els membres de l’òrgan d’administració anterior de la societat durant la darrera legislatura. De no haver prescrit no hagueren tingut cap problema en donar suport a la proposta de fiscalitzar els darrers 8 o 12 anys, a l’igual que farem amb l’auditoria dels comptes municipals. Els regidors del PP han preferit fugir per covardia política i no donar la cara davant la seua gestió”. 

 

Més Gandia recorda que el PP ha utilitzat IPG per fer el que li ha donat la gana en aquest Ajuntament: “Col·locació de més de 200 ‘endollats’, assoliment de deutes exorbitants, realització d’una gestió absolutament opaca, pràctiques d’amiguisme en la contractació i en el pagament d’obres i de serveis, i actuacions caracteritzades per la manca de respecte als grups de l’oposició”, afirmen.

Front això, el nou govern “ha buidat l’empresa pública del cau d’endollats en què l’havia convertida el Partit Popular”, i l’Ajuntament ha assumit el deute bancari multimilionari de la mercantil. “Estem esperant nous mecanismes de finançament del govern central per poder fer front al pagament del deute comercial dels proveïdors que no van tindre la sort d’estar entre els elegits per a cobrar abans de les eleccions. Haurem d’acabar assumint tots els actius de l’empresa per tal de no provocar cap dany a les famílies allotjades en les seues modestes vivendes”.

·Per a Milvaques és l’hora dels valents i les valentes i la societat demana canvis en les formes de gestionars els seus diners. *”Per això nosaltres no mirem cap a un altre costat quan detectem que les coses no s’han fet bé. I exigim responsabilitats, de la mateixa manera que espere que la ciutadania, a través dels seus representants públics ens les exigisca a Més Gandia en el futur. Encetarem un procés de dignificació de la gestió pública municipal en esta ciutat, que bona falta que li fa”, ha conclòs la vicealcaldessa de Gandia.

Articles relacionats