19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Més Gandia crearà l’escola matinera subvencionada per afavorir la conciliació de les famílies

– Més Gandia, la candidatura unitària de l’esquerra proposa també l’obertura dels patis a la vesprada per a la realització d’activitats del barri.

– Més Gandia proposa també la renaturalització dels accessos i els patis de les escoles amb la plantació de centenars d’arbres, zones verdes i d’ombra, bancs…

– La Conselleria d’Educació ha aconseguit que més de 2.500 alumnes de Gandia tinguen beca de menjador, «però sabem que hem d’aconseguir més, per això proposem la gratuïtat total en la pròxima legislatura. A més, aquelles famílies que tinguen l’ajuda directa, rebran el BO DE MATERIAL ESCOLAR, una ajuda de 30 € per fill o filla que permetrà a les famílies comprar tot el material escolar que als inicis de curs, es necessita».

La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, ha rebut a Gandia la Consellera d’Educació, Esport i Cultura, Raquel Tamarit, per tal de fer balanç i presentar les propostes de futur, tant de Més Gandia, en l’àmbit local, com de Compromís a la Generalitat.

En aquest sentit, Izquierdo ha anunciat la creació de “l’escola matinera en totes les escoles públiques de la ciutat, subvencionades amb fons públics, on els alumnes d’infantil i primària puguen accedir al centre més matí, per tal de garantir la conciliació de les famílies que ho necessiten”.

Una altra de les propostes és l’obertura dels patis dels col·legis per al reforç escolar i la realització d’activitats en horari de vesprada per a la comunitat del barri.

Per la seua banda, Daniel Muñoz, número 4 de la candidatura, ha anunciat dues propostes molt vinculades també a les accions verdes per l’emergència climàtica: D’una banda, el “Pla d’enjardinament per als col·legis de la ciutat amb l’objectiu de mitigar els efectes del canvi climàtic. Revertir l’asfalt i convertir els patis en parcs”. I, en la mateixa línia, la creació de llocs de trobada a les portes de les escoles: “Construirem els espais de trobada i espera familiar (sota ombres, amb terra i sense cotxes), davant de cadascuna de les escoles.

Balanç educació

“Si fem balanç de tot el treball que hem desenvolupat des de Compromís al capdavant de la Conselleria d’Educació té uns beneficis ben clars per a l’alumnat de Gandia i les seues famílies”. La Consellera ha enumerat les principals accions de la gestió de Compromís al capdavant d’educació i les propostes per continuar el canvi:

Xarxa llibres

Hem aconseguit la gratuïtat dels llibres de text des de primària fins batxillerat, perquè ja és una realitat que els 63.000 alumnes de batxillerat del curs que ve, podran tindre els llibres gratis, que se sumen als més de 460.000 que els tenen des de fa temps. També els de Gandia! Actualment se’n beneficien 7.750 alumnes a la ciutat, 1.015 al batxillerat.

Quin és el següent repte? Implantar xarxa llibres per a l’FP, per això, el nostre partit ho porta com a proposta política.

Beca menjador

Gràcies a Compromís hem aconseguit que 70.000 alumnes tinguen cobert el menjador al 100%, però sabem que hem d’aconseguir més, per això proposem la gratuïtat total en la pròxima legislatura. A més, aquelles famílies que tinguen l’ajuda directa, rebran el BO DE MATERIAL ESCOLAR, una ajuda de 30 € per fill o filla que permetrà a les famílies comprar tot el material escolar que als inicis de curs, es necessita. Més de 2.500 alumnes a Gandia gaudeixen ja de beca menjador, amb una inversió de 175.000 euros.

Edificant

L’Edificant ha sigut el pla estrella de la nostra conselleria. Hem aconseguit executar 500 milions per a crear escoles dignes i de qualitat, tot el contrari que feia el Partit Popular que tan sols va executar 50 milions. Hem construït 102 escoles totalment noves i un total de 558 si incloem reformes i adaptacions. Però nosaltres mai parem, volem més perquè és imprescindible que les alumnes disposen d’infraestructures bones i amb unes bones condicions, per això si continuem governant, construirem 100 escoles més amb una inversió total de 1.000 milions d’euros. Gandia és un exemple del bon treball que s’ha fet en edificant, ja que hem realitzat 5 obres i altres 5 que ja estan en construcció. Més d’11,5 milions en obres acabades i més de 30 milions en actuacions planificades.

Més professorat

Per a una educació de qualitat, Compromís té clar que ha d’invertir en docents, per això des que governem hem augmentat la plantilla en 15.000 I fins a 2025 arribarem als 20.000 més. Ara mateix ja tenim més de 200 mestres i professors més a les escoles i instituts de Gandia.

Aules de 2 anys gratuïtes

Hem fet possible que totes les famílies del País Valencià tinguen la seua escolarització gratuïta. Estem molt orgulloses d’aquesta faena, perquè sols 2 autonomies de l’estat espanyol han universalitzat la gratuïtat d’aquest tram.

Articles relacionats