23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Més Gandia aposta per pacificar el trànsit i recuperar el carrer per als vianants

 

 

 

– La candidata a l’Alcaldia, Alícia Izquierdo, anuncia que la proposta de conversió de zona de vianants ampla del centre de Gandia i altres zones anirà acompanyada de mesures efectives de control d’accés i polítiques per afavorir la mobilitat sostenible i el transport públic.

– El veïnat i el comerç local tindria garantit l’accés i l’abastiment.

– El 43 % dels desplaçaments a les ciutats es fan a peu i un altre percentatge en bicicleta o vehicle no contaminant.

– Està demostrat que en les ciutats, com ara València, on es pacifica el trànsit al centre o a altres zones augmenta també l’efectivitat comercial.

La nova llei de canvi climàtic determina que les ciutats de més de 50.000 habitants han d’establir una Zona de Baixes Emissions (ZBE) per tal d’alliberar els centres de les ciutats dels vehicles contaminants. És per aquesta raó, que la candidatura unitària d’esquerres Més Gandia aposta per «limitar el trànsit de vehicles de motor en el nucli històric de Gandia. La ZBE estaria delimitada per algunes de les principals avingudes de la ciutat, com són: l’avinguda d’Alacant pel nord, l’avinguda de Sant Rafael per l’oest i avinguda del Raval pel sud. Cal recordar que la nostra ciutat ja disposa d’una grandíssima part d’aquest sector ja convertit en zona de vianants. Per tant, la nova proposta, afegiria el carrer Carmelites i el tram de Passeig des del Serrano», ha explicat la candidata a l’Alcaldia, Alícia Izquierdo, qui ha presentat la proposta acompanyada del número 4 de la candidatura i responsable del programa de Medi Ambient, Daniel Muñoz, així com la Diputada provincial de Plans de mobilitat, Dolors Gimeno.

Més Gandia recorda que l’experiència en altres zones de la ciutat, en primera línia de la platja o al Grau, són més que satisfactòries.

Per la seua banda, Muñoz ha anunciat que la proposta de conversió en zona de vianants anirà acompanyada de «mesures efectives de control d’accés mitjançant càmeres i tota una sèrie de polítiques per tal d’afavorir la mobilitat sostenible i el transport públic. Igualment el veïnat i el comerç local tindria garantit l’accés i l’abastiment». Assegura que Gandia és una ciutat plana i amb una bona climatologia gairebé tot l’any, amb la qual cosa, amb la qual cosa, a més de saludable i necessària, una bona xarxa d’infraestructures ciclistes és molt factible.

Finalment, Gimeno ha recordat que a ciutats de característiques similars a Gandia, com ara València, on es pacifica el trànsit i és converteix en zona de vianants el centre i altres, augmenta l’efectivitat del Comerç. “No en va, el 43% dels desplaçaments diàriament a les ciutats es fa a peu i una altra part en bicicleta o vehicle no contaminant. És essencial pacificar el trànsit perquè ens acostuma a un hàbit de vida més saludable; al respecte al Medi Ambient i a abaixar les emissions contaminants…”. La diputada ha reivindicat la millora de les infraestructures, tant dins de les ciutats com al voltant, amb carrils bicis, amb ramals que connecten amb escoles, poliesportius, etc. I amb altres indrets de la comarca.

Articles relacionats