12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Més del 70% dels nous brots per coronavirus en la Comunitat Valenciana són d’àmbit social

– El 9,9% dels brots de la Comunitat Valenciana s’han produït a l’Àrea de Salut de Gandia

– Les dades posen de manifest que l’entorn social i familiar és on major nombre de contagis i brots per coronavirus es produeixen

– En aquesta última setmana es donen brots de menor magnitud i la majoria en grups d’edat entre 35 i 64 anys

La major part dels brots per coronavirus que són notificats a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’han produït en l’àmbit social, principalment, en reunions familiars o entre amics.

Així, del total de brots registrats durant aquesta última setmana (91 nous brots des del passat 3 de març), el 73,6% tenen el seu origen en l’àmbit social, mentre que l’11% es donen en l’entorn laboral i un 12,1% en els centres educatius.

Per tant, l’àmbit social continua sent l’entorn en el qual es registra un major nombre de brots. De fet, des de juny de l’any passat, la Comunitat Valenciana ha notificat 7.523 brots, dels quals el 66,7% té el seu origen en l’àmbit social.

D’altra banda, els brots que s’estan detectant actualment comporten un menor nombre de casos associats, per tant, són de menor magnitud. Dels nous brots que es van notificar durant l’última setmana, el 93,4% són de xicoteta magnitud, és a dir, amb menys de 10 casos, i el 6,6% dels brots tenen entre 10 i 40 casos.

Quant als grups d’edat, la franja de 35 a 64 anys és en la qual es detecta un major nombre de brots, en concret el 42%, mentre que el 25% es produeixen en grups d’edat de 15 a 34 anys i un 19,5% en el de menors de 15 anys.

Així mateix, la província de València és en la qual major nombre de brots s’estan registrant en l’última setmana. El 63% dels brots són de València, un 33% corresponen a la província d’Alacant i el 4% a Castelló.

Finalment, la distribució per departaments de salut, el 14,3% s’han produït a Elx, seguit de Sagunt (11%), València-La Fe (11%), Gandia (9,9%) i València-Arnau Llíria (8,8%).

Articles relacionats