18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Més de 800 persones assisteixen a la quarta edició del Potries Music Fest

– El festival de Potries ha fet “sold out” en tots els concerts programats

– Assumpta Domínguez: “N’hi haurà una cinquena edició”

Diumenge 15 d’agost, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba clausuraven la que ha sigut la quarta edició del Potries Music Fest amb un aforament complet de 350 persones. Malgrat que el fort temporal va posar en la corda fluixa aquest concert, finalment es va poder celebrar amb totes les garanties i l’assistència massiva que esperava veure la cantant mallorquina.

Al llarg del festival, que s’ha estés des del 12 fins al 15 d’agost, s’han pogut escoltar propostes musicals ben variades: la música d’arrels amb mirada jove i de gènere de Marala; la música contemporània i experimental de Ricard Capellino i Ausiàs Garrigós (Xuqr2); la barreja de flamenc, jazz, folk i musette del d’Aigua; el programa de compositors valencians contemporanis del Trio Ausiàs March; el sentiment i la força del tablao flamenc amb el guitarrista Juan de Pilar; el virtuosisme de l’octet de joves Bambú Ensemble; i la música tradicional i poètica de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba.

De fet, la quarta edició del Potries Music Fest ha fet “sold out” en tots els concerts programats. En total, l’assistència ha sigut de més de 800 persones. També s’han completat els aforaments dels tallers de percussió a càrrec de Liante S.A. i els tallers de socarrats de l’Escola-Taller de Ceràmica “Les Envernissadores”.

Ausiàs Garrigós, director artístic del festival, afirma que “la programació ha sigut d’un molt alt nivell, i s’ha complit de llarg el que és el principal objectiu del Potries Music Fest: apropar aquest tipus de cultura al món rural, demostrar que es pot fer, per a trencar amb la idea que sols és accessible a grans ciutats com València, Barcelona, Madrid, Viena, Berlín o Londres”. Garrigós ha explicat que “aquesta ha estat l’edició de les estrenes: l’estrena de l’obra ‘Sarabanda’ del compositor sud-coreà Jinwook Jung fruit de la seua residència a Potries, cinc estrenes de compositors valencians durant el concert del Trio Ausiàs March, i la interpretació per primera vegada al País Valencià de ‘Serenata para cuerdas’ del compositor valencià Javier Martínez Campos per a octet de corda”.

La iniciativa va nàixer el 2018 a Potries, impulsada per l’Ajuntament de Potries, amb l’objectiu d’oferir al públic local i visitants unes propostes musicals de qualitat, distribuïdes pels espais més emblemàtics del poble. El Potries Music Fest pretén ser un encontre de caràcter intercultural que combina la música amb l’essència mediterrània dels nostres pobles, tant des del punt de vista patrimonial, com ambiental i etnològic.

Assumpta Domínguez, alcaldessa de Potries, clausurava la quarta edició del festival apuntant que “és un esforç molt gran per a un poble d’un miler d’habitants organitzar un esdeveniment com el Potries Music Fest, sobretot per l’alta responsabilitat que assumim marcant-nos l’objectiu de trencar amb la centralitat geogràfica dels recursos culturals”, continuava, “però any rere any ho aconseguim, cada any amb un salt més de qualitat, i gràcies a l’esforç i la dedicació de tanta gent en la seua organització”. Per això, l’alcaldessa va anunciar que “l’any que ve estarem de celebració, perquè n’hi haurà una cinquena edició”.

L’alcaldessa i el director artístic van aprofitar per a anunciar que la programació no acaba en el Potries Music Fest, sinó que a partir de setembre torna el Cicle de Música de Cambra de Potries, en una segona edició, i també s’està treballant en més convocatòries de residències musicals.

Articles relacionats