22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Més de 600 persones de 18 municipis participen en Vilallonga en la segona Fira de la Salut de la Safor

• El camp de futbol municipal va albergar la trobada dels grups ‘Camina’ amb activitats físiques i reconeixements als participants

• En la primera jornada va haver-hi xarrades sobre participació comunitària i tallers d’alimentació i exercicis saludables

La II Fira de la Salut de la Safor celebrada el divendres i el dissabte a Vilallonga va comptar amb una participació de més de 600 persones de 18 municipis del departament de salut de Gandia, amb l’objectiu de reconéixer el treball d’entitats, associacions, ajuntaments i col·lectius comarcals que treballen per la salut i donar a conéixer les seues activitats.

La primera jornada, celebrada en l’espai multiusos de la localitat, va comptar amb la taula d’experiències comunitàries de centres educatius, en la qual van participar representants del col·legi Sant Miquel de Tavernes de la Valldigna i del col·legi rural agrupat de Ròtova-Alfauir, així com de la iniciativa ‘Patis Oberts’ de l’Ajuntament de Gandia.

A continuació, residents de medicina familiar i comunitària del departament de salut de Gandia, van oferir un taller d’alimentació saludable i un taller d’activitat física, centrat en recomanacions d’exercicis per a realitzar pauses actives.

A més, representants de les taules de salut de Bellreguard i Ròtova van parlar sobre els diagnòstics de salut realitzats en els seus municipis i el funcionament d’estos espais de participació comunitària. Finalment, els membres de la coral La Renaixença de Vilallonga van tancar el programa amb activitats de cant molt participatives.

L’espai multiusos també va acollir la fira d’associacions amb la participació de deu col·lectius de la Safor, que van tindre l’oportunitat d’exposar els seus programes i compartir les seues accions amb la ciutadania.

El dissabte la Fira es va enfocar en l’activitat física amb la trobada de tots els grups ‘Camina’, el programa de passejos saludables organitzat pel departament de salut amb la col·laboració dels respectius ajuntaments.

L’esdeveniment va reunir al voltant de 600 persones de Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Barx, Bellreguard, Almoines, Daimús, La Font d’en Carròs, Miramar, el Real de Gandia, Castelló de Rugat, Benifairó de la Valldigna, Piles, Simat de la Valldigna, Xeraco, Rafelcofer, Ròtova i Vilallonga.

A continuació, el departament de salut va reconéixer la labor dels participants en els grups Camina, dels seus monitors, infermeres i respectius ajuntaments, amb el lliurament de diplomes.

El gerent del departament de salut, Pedro Rollán, va agrair la participació dels grups ‘Camina’, associacions, ajuntaments, persones, col·lectius i grups veïnals que estan realitzant projectes i activitats per a millorar la salut i el benestar de la comunitat, i a l’Ajuntament de Vilallonga per acollir la fira, esperant que se celebren moltes edicions més.

Articles relacionats