10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Més de 2.300 bebés van nàixer de manera prematura en la Comunitat Valenciana durant l’any passat

– El 84,6% de bebés prematurs van nàixer entre la setmana 32 i 36 de gestació

– Els hospitals valencians van registrar durant l’any passat 29.772 naixements

En la Comunitat Valenciana van nàixer l’any passat més de 2.300 bebés de manera prematura. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’uneix aquest dimarts a la commemoració del Dia Mundial del Xiquet Prematur per a homenatjar la capacitat de lluita d’aquests nounats, i fer costat tant a les famílies com la labor que duen a terme els professionals dels serveis de pediatria als hospitals públics.

Durant l’any passat, van nàixer en la Comunitat Valenciana 29.772 xiquets i xiquetes en el sistema sanitari públic, dels quals un 7,76% van ser prematurs. En concret, dels més de 2.300 bebés prematurs, 1.002 bebés van nàixer a Alacant, 1.045 a València i 264 a la província de Castelló.

Quant a la setmana de gestació, cal assenyalar que un 84,68% va nàixer entre la setmana 32 i 36 de gestació, el 10,08% entre la setmana 28 i 31, i el 5,2% dels prematurs va nàixer entre la setmana 22 i 27 de gestació.

Els especialistes assenyalen diversos factors que poden desencadenar un part prematur, com els embarassos múltiples o l’estrés. Segons les xifres de l’any passat el nombre de bebés nascuts prematurs és superior als parts de prematurs, que se situa en 2.037, per la qual cosa prop de 300 parts van ser múltiples.

Segons la cap del servei de pediatria de l’Hospital General de Castelló, Irene Centelles Sales, “gràcies a l’avanç en les cures s’ha incrementat la supervivència sobretot en edats gestacionals que es troben en el límit de la viabilitat. En aquests moments, en aquestes edats la supervivència es troba per damunt del 60%. Així mateix, la supervivència a partir de la setmana 28 és alta i se situa per damunt del 90-95%”.

D’ací la importància de les cures i avanços que s’estan duent a terme des dels serveis de pediatria i l’UCI pediàtriques als hospitals públics valencians. La doctora Irene Centelles ha destacat “la importància dels avanços tecnològics, que s’han centrat en el desenvolupament dels xiquets, a afavorir la lactància, i a implicar pares i mares en les cures”.

Articles relacionats